menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Το ΚΕ.Δ.Α.Β. πηγή αγαθών και έμπρακτης αγάπης!!!

Καθημερινά το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος -παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"- υποδέχεται δεκάδες συνανθρώπους μας και εκπροσώπους κοινωνικών υπηρεσιών της περιοχής μας με διάφορα αιτήματα για στήριξη. Οι άνθρωποι του "Ε" -με απόφαση του Δ.Σ.- ανταποκρίνεται άμεσα και πρακτικά σκορπίζοντας την αγάπη της τοπικής μας Εκκλησίας χωρίς διάκριση. Και όλα αυτά, διότι αξιοποιούνται πλήρως και με φόβου Θεού όλα όσα η αγάπη των συμπολιτών μας προσφέρει.

Σήμερα (19/02), αντιμετωπίσαμε τρία περιστατικά που είχαν ανάγκη άμεσης βοήθειας.

1. Μία νέα κυρία βρέθηκε σε μεγάλη δυσχέρεια. Νοίκιασε -με τα ελάχιστα έσοδά της- ένα μικρό διαμέρισμα, αλλά αδυνατεί να το εξοπλίσει με τα απαραίτητα έπιπλα, σκεύη, ηλεκτρικές συσκευές κ.α. Άμεσα κινητοποιήθηκε το ΚΕ.Δ.Α.Β. και προσέφερε ένα ικανό μέρος των αναγκών της.

2. Ένας νέος καρκινοπαθής, άνεργος και άπορος, είχε άμεση ανάγκη από ένα αναπηρικό καροτσάκι. Ο "Εσταυρωμένος", ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα μιας ευγενούς γειτόνισσάς του -που ενημέρωσε τον πρόεδρο του Συλλόγου- και την ίδια ημέρα ο ασθενής παρέλαβε το αναπηρικό καροτσάκι στην οικεία του. 

3. Ένας ηλικιωμένος μοναχικός ασθενής, βρήκε φιλοξενία σε μια παλιά οικοδομή που ευγενώς του προσέφερε -για ένα μικρό χρονικό διάστημα- μια ευγενική κυρία.  Τι σπίτι είναι άδειο από έπιπλα. Αντί για κρεβάτι βρήκε μόνο δύο παλαιά στρώματα. Τα τοποθέτησε το ένα πάνω στο άλλο κι εκεί κοιμάται. Απουσίαζαν από την καθημερινότητά του: χρήματα, τροφή, ενδύματα, θέρμανση, κουβέρτες, σεντόνια, παπούτσια, είδη καθαριότητος, κουζίνα για να μαγειρεύει το καθημερινό του φαγητό, νερό για να πλυθεί κ.α. Επισκέφθηκε το ΚΕ.Δ.Α.Β. -μετά από παρότρυνση του προέδρου του "Ε"- και παρέλαβε μέρος των αναγκαίων είδών. 

Ας δοξάσουμε τον Τριαδικό Θεό για την Πρόνοιά Του  και την αγάπη Του. 
Εκείνος ευλογεί και φωτίζει τους ανθρώπους για να υπάρχουν όλα αυτά τα χριστιανικά έργα, 
όπως είναι ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", το ΚΕ.Δ.Α.Β., η "ΔΙΑΚΟΝΙΑ", οι τρεις ξενώνες του Συλλόγου μας 
και πολλές άλλες εκκλησιαστικές δομές στην πόλη του Βόλου. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου