menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας

Φωτογραφία: Ο νέος Α. Δ. Μαγνησίας κ. Μίλτος Αλεξάκης εν μέσω του Προέδρου και Αντιπροέδρου του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"(14/02)

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Σ. Κ. Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ",  συνεργάζεται με διάκριση μ' όλους τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής του Νομού Μαγνησίας (κρατικές κοινωνικές υπηρεσίες, ιδρύματα, σχολεία, κέντρα υγείας, ξενώνες απόρων, κέντρα κράτησης ή φιλοξενίας προσφύγων, εκκλησιαστικές δομές, φυλακές, Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, Ελληνική Αστυνομία κ.α) στο πλαίσιο της στήριξης των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Μια από τις πιο ευαίσθητες υπηρεσίες του τόπου μας, που πλεονάζει η θλίψη, η αγωνία και ο πόνος, είναι οι χώροι κράτησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας. 
Στα κρατητήρια συνωστίζονται καθημερινά δεκάδες συνάνθρωποί μας που συλλαμβάνονται για διάφορες αιτίες ή αναμένουν κάποια δίκη. Συνήθως, οι συλληφθέντες -ξένοι ή συντοπίτες μας- παραμένουν στους χώρους αυτούς μερικές ημέρες έως ότου τελειώσουν κάποιες υπηρεσιακές διαδικασίες που τους αφορούν. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άποροι και χωρίς οικείους. Η Πολιτεία τους παρέχει μεν λίγα χρήματα για την καθημερινή τους διατροφή, αλλά όλα τ'άλλα αναγκαία είδη θα πρέπει να τα προσφέρει κάποιος... άλλος. Ο "Ε" και οι εθελοντές-συνεργάτες του, κλήθηκαν πολλές φορές να καλύψουν αυτές τις ανάγκες. Στα 25 χρόνια λειτουργίας του "Ε", το Δ.Σ. έχει προσφέρει πολλά υλικά (τροφή, κουβέρτες, ενδύματα, υποδήματα, στρώματα, φάρμακα, βιβλία, είδη καθαριότητος κ.α.) και έχει αναλάβει πολλές φορές ακόμη και την ανακαίνισή τους. Προ ημερών το ΚΕ.Δ.Α.Β. δώρισε ένα ψυγείο για τις ανάγκες του χώρου.


Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στη  Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας και μετέφεραν στον νέο Αστυνομικό Διευθυντή Μαγνησίας κ. Μίλτο  Αλεξάκη τις ευχές του Δ.Σ. και όλων των συνεργατών του. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο π. Θεόδωρος Μπατάκας και ο κ. Λάμπρος Γιωτόπουλος, διαβεβαίωσαν τον Αστυνομικό Διευθυντής πως ο "Εσταυρωμένος" θα συνεχίσει με ζήλο τη συνεργασία του με την Ε.Α. στηρίζοντας τις προσπάθειές της για την αξιοπρεπή και ανθρώπινη διαβίωση των κρατουμένων συνανθρώπων μας.. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου