menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Ένα κάθε μέρα (4) - Ημέρα Κυριακή

Η Κυριακή είναι το εβδομαδιαίο Πάσχα. Όλοι οι ύμνοι εξυμνούν την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και μας δημιουργούν κατάνυξη. Από το Σάββατο το απόγευμα - στον εσπερινό- αρχίζουν τα αναστάσιμα μηνύματα και κορυφώνονται την Κυριακή με κέντρο τη Θεία Λειτουργία. Είναι καθήκον όλων των πιστών να εκκλησιάζονται αυτή τη μέρα του Κυρίου μας. Βεβαίως, δεν αρκεί να θωρούμε ως καθήκον τον εκκλησιασμό. Ο χριστιανός που έχει γνώση του θέματος, ξεπέρασε το ΚΑΘΗΚΟΝ και του έγινε πραγματική ΑΝΑΓΚΗ να έλθει στο Ναό για να συμμετάσχει στην ακολουθία του Όρθρου και στη Θεία Ευχαριστία. Στο ξεκίνημα θέλει βία, αλλά σιγά σιγά θα τον επισκεφτεί η Χάρη του Θεού και θα γίνει ένα γλύκισμα η ψυχή του. 

Και τώρα, που όλοι οι πιστοί βρισκόμαστε σε υποχρεωτικό εγκλεισμό (λόγω κορωναϊού), τι γίνεται; Πως θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε στην Κυριακάτικη Θ. Λ; Δεν είναι αυτό μια δυστυχία; Δεν είναι ένας διωγμός και μία υποχώρηση της Εκκλησίας;  

Ο πιστός δε θα πρέπει να βγάζει συμπεράσματα και ν' αποφασίζει, όταν ευρίσκεται εν βρασμώ ψυχής ή πάνω σε πόνο ή παρασυρόμενος από κάποιους άλλους ή πάνω στην παραζάλη των αρνητικών λογισμών του, διότι σίγουρα θα πέσει στην κατάκριση και την ιεροκατηγορία. 

Η στάση του πιστού θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από ΥΠΟΜΟΝΗ και ΥΠΑΚΟΗ στο Θεό και στους ποιμένες της Εκκλησίας μας. Μ' αυτό τον τρόπο είμαστε ασφαλισμένοι και διατηρούμε την ΕΛΠΙΔΑ ζωντανή μέσα μας. 

Μπορούμε να "συμμετάσχουμε" στη Θ.Λ. και μέσω των σύγχρονων ηλεκτρονικών μέσων που αξιοποιεί αυτή τη δύσκολη η Εκκλησία μας. Αρκεί το πνεύμα μας να συντονιστεί με όσα λέγονται και τελούνται στο Ναό, κεκλεισμένων των θυρών. Είναι σίγουρο πως το Πανάγιο Πνεύμα θα στείλει και σε μας μια ακτίνα της χάρης Του. 

ΥΠΟΜΟΝΗ, ΑΔΕΛΦΕΣ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΟΙ... ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΘΕΟ ΚΑΙ ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου