menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

"ΜΕΙΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ..."

Με τη Χάρη του Παντοδύναμου Θεού και τις πρεσβείες της Σπλαχνικής Θεομήτορος, πορευόμαστε καθημερινά έχοντας στην ψυχή μας την  βεβαιότητα πως και η νέα μάστιγα (κορωναϊός) θα γίνει κάποτε παρελθόν. Μέχρι τότε θα πρέπει κάνουμε υπομονή και υπακοή στις οδηγίες που μας κοινοποιούν οι ειδικοί. 

Μια από τις οδηγίες, έχει σχέση με την παραμονή μας εντός της οικίας μας, για να περιορίσουμε -όσο το δυνατόν περισσότερο- τις εξόδους μας. Και οι άνθρωποι που ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες (ηλικιωμένοι, ασθενείς κ.α.), έχουν λάβει τις αποφάσεις τους και παραμένουν στην οικία τους, χωρίς αντιρρήσεις. Οι υπόλοιποι -παιδιά, έφηβοι, νέοι, υγιείς κ.α.- νοιώθουν μεγάλη δυσκολία να παραμείνουν εγκλωβισμένοι μη γνωρίζοντας πως να αξιοποιήσουν τον κενό χρόνο τους. 

Θεωρώ, πως είναι μια μεγάλη ευκαιρία για όλους μας να ζήσουμε οικογενειακά, πράγμα που είχαμε χάσει λόγω της διαρκούς δραστηριότητάς μας. Να, μια μεγάλη και μοναδική ευκαιρία να μιλήσουμε και να παίξουμε με τα παιδιά μας, να τους διαβάσουμε ιστορίες και παραμύθια, ν΄ ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με τους ηλικιωμένους γονείς μας, να διασκεδάσουμε την αγωνία και τους φόβους τους, να προσευχηθούμε, να μελετήσουμε πνευματικά και άλλα ψυχωφελή κείμενα, να ερευνήσουμε τον εαυτό μας, να ετοιμαστούμε για μια καλή και εις βάθος εξομολόγηση, να αξιοποιήσουμε κάποιο ταλέντο-χάρισμα που μας έδωσε ο Θεός και τόσα άλλα που μπορούν να γεμίσουν το χρόνο μας μέσα στο σπίτι. Η αξιοποίηση του χρόνου που μας δίνει ο Θεός φέρνει μεγάλη  ΕΥΛΟΓΙΑ. Ας τολμήσουμε να μείνουμε και λίγο μόνοι με το Θεό. Ας χαρούμε την επικοινωνία μας με τον Πανάγαθο Πατέρα μας. Είναι μοναδικές αυτές οι στιγμές. 

Δυστυχώς, κάποιοι κάθονται πολλές ώρες μπροστά σε οθόνες -τηλεόραση, Η/Υ, κινητά τηλέφωνα- με σκοπό να ενημερωθούν για την δράση του κορωναϊού, και πανικοβάλλονται και πανικοβάλλουν τους γύρω τους. Τελικά, όλα θέλουν διάκριση, που είναι η μεγαλύτερη αρετή.
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου