menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Η Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Εις ίαση ψυχής και σώματος

Υπό Παρθενίου Δ. Ασημίδη στην Romfea.gr
Αρχιμανδρίτη Ι.Μ. Σιδηροκάστρου
Βρισκόμαστε ενώπιον μιας φοβερής δοκιμασίας. Μια ασθένεια, ένας μικρο οργανισμός, ο οποίος ακόμα και στο μικροσκόπιο των ιατρικών εργαστηρίων, είναι δυσδιάκριτος, έχει πανικοβάλει όλη την ανθρωπότητα.
Κάποιοι σπεύσανε να απαγορεύσουν την μετάληψη του θείου σώματος και αίματος του μόνου αλάνθαστου ιατρού, του Ιησού Χριστού.
Λένε ότι η Θεία Κοινωνία μπορεί να γίνει αιτία μεταδόσεως ασθενειών. Δεν σκέπτονται ότι αυτό είναι φάρμακο για κάθε ασθένεια, ψυχική και σωματική.
Δεν σκέπτονται ότι ο Χριστός ήρθε για να μεταδώσει τη ζωή και όχι το θάνατο, την αφθαρσία και όχι την φθορά.
Όμως όπως για να πάρεις ένα ισχυρό φάρμακο χρειάζεται να προετοιμάσει, να προστατέψει το στομάχι σου, ώστε αυτό να μη σε πειράξει έτσι γίνεται και με την Θεία Κοινωνία.
Φάρμακο είναι που όμως γίνεται φαρμάκι αν δεν υπάρχει η απαραίτητη προϋπόθεση.
Αυτή η προϋπόθεση είναι η αλλαγή της ζωής μας, η αλλαγή του νου μας, αυτό που αιώνες τώρα μας προτρέπει η Εκκλησία μας, αυτό που ήταν το προδρομικό κήρυγμα της ελεύσεως του Χριστού, αυτό που ήταν το πρώτο κήρυγμα Του, αυτό που θα είναι και το τελευταίο κήρυγμα.
ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ. Μετάνοια, αναγνώριση των αμαρτιών μας και προσπάθεια μεταστροφής. Αυτό είναι το φάρμακο της ψυχής.
Διότι πρέπει να γιατρευτεί και η ψυχή για να αναρρώσει πλήρως και το σώμα. Μην μπαίνουμε στον πειρασμό να τ' αφήνουμε όλα στην ιατρική, αυτή έχει όρια.
Είναι χρήσιμη, αλλά δεν αρκεί, δεν είναι απόλυτη. Σήμερα βρίσκει κάτι που δίνει την ίαση σε μια ασθένεια και αύριο ανακαλύπτει ότι αυτό φθείρει και δημιουργεί κάπου αλλού πρόβλημα.
Και το απαγορεύει. Και ψάχνει κάτι που να το αντισταθμίζει.
Μετανοείτε! ο Κύριος ήλθε να σώσει τους αμαρτωλούς ο πρώτος και ο χειρότερος εκ των οποίον είμαι εγώ, αυτό έλεγε ο απόστολος Παύλος.
Αν αυτό μας γίνει βίωμα. Αν αισθανθούμε το νόημα αυτού του λόγου του αποστόλου, δεν θα υπάρχει λόγος να φοβόμαστε τίποτα.
Ούτε ιούς του σώματος, ούτε ιούς της ψυχής. Αμήν.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου