menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

"... τι δειλοί έστε, ολιγόπιστοι; " (ο Κύριος)


Ο Θεάνθρωπος Κύριος Ιησούς Χριστός μπήκε σ' ένα πλοιάριο, και τον ακολούθησαν οι μαθητές Του. Κατά την θαλάσσια πορεία τους έγινε μεγάλη φουρτούνα στη λίμνη. Τα κύματα σκέπαζαν ολόκληρο το σκάφος. Ο Χριστός κοιμότανε ήσυχος. Πάνω στον πανικό τους οι μαθητές έτρεξαν κοντά Του και τον ξύπνησαν. "Κύριε, σώσε μας, χανόμαστε", του είπαν. Κι Εκείνος, ξύπνησε και τους λέει: Ολογόπιστοι, γιατί είστε δειλοί" (Ματθ. 8,26). Σηκώθηκε και επιτίμησε τον άνεμο και τη θάλασσα, κι έγινε γαλήνη. 

Αυτό το γεγονός επαναλαμβάνεται πολλές φορές στη ζωή μας Η τρικυμία είναι πιο συχνή από τη γαλήνη. Διάφορες δοκιμασίες φέρνουν στη ψυχή μας ταραχή και αγωνία.Τότε ο πιστός βλέπει τα κύματα να υψώνονται εμπρός του και πολλές φορές δειλιάζει, γιατί λησμονεί πως ο Κύριος συνταξιδεύει μαζί μας. Είναι κοντά μας και με την προσευχή μας του ζητάμε βοήθεια. Κι Εκείνος μας λέγει μυστικά: " Ολογόπιστοι, γιατί είστε δειλοί; Είμαι κοντά σας... Δεν το νοιώθετε; Γιατί δε μ' έχετε εμπιστοσύνη; Είμαι ο Πλάστης και Δημιουργός Σας... Στο δικό μου νεύμα υπακούουν όλα τα στοιχεία της φύσεως... Να μετανοήσετε για τις αμαρτίες σας και πάλι θα έλθει η γαλήνη στη ζωή σας. Να κάνετε υπομονή και υπακοή..."

Ακριβώς, τα λόγια του Κυρίου μας ας μας παρηγορήσουν, για ν' αντιμετωπίσουμε με υπομονή και ειρήνη όλα όσα μας επιφυλάσσει η Θεία Πρόνοιά Του. Δεν είμαστε μόνοι. Αυτό αρκεί να μας καθησυχάσει. Ας σηκώσει ο καθένας το σταυρό του κι ας βοηθήσει και τους άλλους -ως νέος Κυρηναίος- να τον σηκώσουν με υπομονή και υπακοή... 
Καλή δύναμη,  αδελφοί μου.

π. Υάκινθος


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου