menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Ένα κάθε μέρα (26) - Οι εμφανίσεις του Αναστάντος Κυρίου μας



ΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΝΤΟΣ ΚΥΡΙΟΥ 

Είναι πολλές οι περιπτώσεις που ο Αναστάς Κύριος εμφανίστηκε ενώπιον των μαθητών Του. Οι Ευαγγελιστές μας διασώζουν αρκετές από αυτές. 

1.    Η πρώτη που συνάντησε τον Αναστάντα Κύριο ήταν η Μαρία η Μαγδαληνής (Ιω, κ΄, 16), διότι αγαπούσε περισσότερο από τους άλλους τον Κύριο.

2.    Λίγο αργότερα, τον είδαν οι Μυροφόρες γυναίκες (Ματθ. Κη, 9)

3.    Την ίδια ημέρα, ιδιαιτέρως  εμφανίστηκε στον Πέτρο. 

4.    Αργότερα, εμφανίστηκε και στους υπόλοιπους μαθητές (Ιω,κ΄,19).

5.    Δύο μαθητές του Κυρίου (Κλεόπας και Λουκάς), που δεν ήσαν στη χορεία των δώδεκα, αλλά στον ευρύτερο κύκλο των μαθητών, τον συνάντησαν κατά την πορεία τους προς το χωριό Εμμαούς (Λουκ. Κδ΄, 16).

6.    Εμφανίστηκε, επίσης, στους δώδεκα και σε άλλη στιγμή, όταν ήταν παρών και ο Θωμά, που λίγο πριν είχε εκδηλώσει μια καλοπροαίρετη δυσπιστία (Ιω. Κ’ 26)

7.    Επτά μαθητές τον συνάντησαν στην λίμνη της Τοβεριάδος μετά το ψάρεμα και στη συνέχεια συνέφαγαν μαζ’ί Του( Ιω. Κα΄). Εκεί έγινε και η αποκατάσταση του Πέτρου. Τρείς φορές τον ερώτησε αν τον αγαπά

8.    Ο Αναστάς Κύριος εμφανίστηκε στους μαθητές του στη Γαλιλαία, όπως ακριβώς τους είχε προφητεύσει.

9.    Ο Παύλος -στην Α΄προς Κορινθίους επιστολή (Κεφ. Ιε΄ )- μας πληροφορεί πως ο Κύριος εμφανίστηκε σε περισσότερους από 500 αδελφούς και στον Ιάκωβο.

10.Η τελευταία εμφάνιση του Αναστάντος Κυρίου ενώπιον όλων των μαθητών Του που πραγματοποιήθηκε έξω από τα Ιεροσόλυμα, προς τη Βηθανία, όπου και ανελήφθη  εις Ουρανούς ενώπιον τους.

11.Τέλος, έχουμε και την εμφάνιση του Αναστάντος Χριστού στον Απόστολο Παύλο στο δρόμο προς Δαμασκό, όπως περιγράφεται στις Πράξεις των Αποστόλων   

Η Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού 
είναι ένα αληθινό και τεκμηριωμένο Γεγονός, 
διότι  τον είδαν πολλοί άνθρωποι με τα ίδια τους τα μάτια
 και έγιναν μάρτυρες και διαπρύσιοι κήρυκες της ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ 
σ' ολόκληρο τον κόσμο!!!
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου