menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Ένα κάθε μέρα (28) - Εγκληματήσατε...!!!



Ήταν 2:15΄ μετά τα μεσάνυχτα, λίγο μετά την απόλυση της Θ. Λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα.
Κρατώντας το φαναράκι μου με το άγιο φως, εξήλθα από το Ναό έχοντας αντικρουόμενα συναισθήματα.
Χαρά, για το γεγονός της Αναστάσεως, που ζήσαμε κατά τη Θ. Λειτουργία, και λύπη, από την απουσία του λαού από το μεγάλο μυστήριο της Θ. Ευχαριστίας.
Η ιερατική μου ψυχή βίωνε έντονα την  ΧΑΡΜΟΛΥΠΗ… 

Κάποια στιγμή, μόλις πάτησε το πόδι μου στο αδειανό  προαύλιο του Ναού μας, και χωρίς ν' αντιληφθώ την παρουσία κάποιων συνανθρώπων μας, άκουσα μια δυνατή φωνή που έλεγε:
- Σήμερα, εγκληματήσατε!!!
- Λειτουργήσατε μόνοι σας κι εμείς μείναμε απ' έξω!!!
- Γιατί το κάνατε; 
- Δεν μας κοινωνήσατε!!!
- Αυτό δεν το θέλει ο Θεός...

Ένας εκ των συλλειτουργών ιερέων, που με συνόδευε, με ήρεμο τρόπο, προσπάθησε να του εξηγήσει πως είχαν τα πράγματα, αλλ' εκείνος συνέχισε να φωνάζει έντονα επαναλαμβάνοντας τα ίδια λόγια: 
-"Εγκληματήσατε...".

Την ώρα εκείνη, με πλησιάζει με ευγένεια ο έτερος της νυκτερινής συντροφιάς,  και μου προσφέρει 10,00 Ευρώ λέγοντας:
-"Πάτερ μου, πάρε αυτό το χαρτονόμισμα για να το δώσεις σε κανένα φτωχό… Εσύ γνωρίζεις καλύτερα από μένα αυτούς που έχουν ανάγκη".
Συγκλονίστηκα!!! 
Ποιος ο λόγος: 
Ο φιλάδελφος συμπολίτης μας ήταν ένας... ρακοσυλλέκτης της περιοχής, ο οποίος επανειλημμένα έκανε αυτή την θεάρεστη κίνηση, για να ενισχύσει την προσπάθεια του Συλλόγου Συμπαραστάσεως  Κρατουμένων Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ".

Είμαι σίγουρος, πως ο Αναστάς Κύριος εκτίμησε περισσότερο αυτή την ευλογημένη πράξη και όχι την σκληρότατη αντίδραση του πρώτου νυκτερινού επισκέπτη... 

ΟΛΟΙ πονέσαμε για το κλείσιμο των Ιερών Ναών -λόγω των έκτακτων μέτρων που έλαβε η Ελληνική Κυβέρνηση, λόγω κορωναϊού- και για την ακουσία αποχή από το Ποτήριο της Ζωής. 

Πλην, όμως, οι λεκτικές επιθέσεις κατά των ιερέων μας ΔΕΝ είναι λογικές, αφού κι αυτοί κλήθηκαν με πόνο να υπακούσουν στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και στον τοπικό  τους Επίσκοπο, στο όνομα του οποίου τελούν τα μυστήρια….
«Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν».
π. Υάκινθος


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου