menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Ένα κάθε μέρα (7) - Αστρολογία

Αυτές τις δύσκολες ημέρες του εγκλεισμού μας -λόγω της πανδημίας- στις τηλεοράσεις βγαίνουν καθημερινά αστρολόγοι για να "καθοδηγήσουν" τον ορθόδοξο λαό της πατρίδας μας. Τους συμβουλεύουν για θέματα: οικονομικά, συναισθηματικά, υγείας κ.α. Για ένα λογικό άνθρωπο, όλη αυτή η προσπάθεια να οδηγήσουν τους ανθρώπους μακριά από την ορθόδοξη πίστη, βρίσκεται στο σχέδιο μιας μεγάλης προσπάθειας να λατρέψει ο άνθρωπος τα κτίσματα και όχι τον Δημιουργό και Κυβερνήτη του κόσμου, τον Κύριο Ιησού Χριστό. Μα, είναι δυνατό να πιστεύουν πως όλα πρέπει να ρυθμίζονται από την κίνηση των άστρων; Μα, είμαστε άβουλα όντα και κανονίζουν τη ζωή μας άψυχα δημιουργήματα του Θεού; Αυτό θεωρείται ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ.... Ας το ακούσουν κάποιοι "ορθόδοξοι" χριστιανοί  -κυρίως γυναίκες- που "κρέμονται" από τα χείλη των αστρολόγων ή διαβάζουν τα περιοδικά που φιλοξενούν τέτοιου είδους ειδήσεις-καθοδηγήσεις.
Ορθόδοξη θεώρηση : π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου (†)
"Η αστρολογία είναι ασυμβίβαστη με την Χριστιανική πίστη για πολλούς λόγους. Το φρόνημα της αστρολογίας και η ελπίδα που θεμελιώνεται στις κινήσεις των άστρων είναι πράγματα ασυμβίβαστα με το φρόνημα ενός χριστιανού και με την εν Χριστώ ελπίδα.
Κατά την χριστιανική αντίληψη ο άνθρωπος είναι το κατ' εικόνα του Τριαδικού Θεού που είναι αγάπη και ελευθερία. Η συμπεριφορά της αλόγου κτίσεως και οι φυσικοί νόμοι που τη διέπουν δεν εναρμονίζονται με τη ζωή του ανθρώπου. Η αγάπη και η ελευθερία, δηλαδή η ανθρώπινη προαίρεση είναι κατά τη χριστιανική αντίληψη προσδιοριστικά στοιχεία του ανθρωπίνου προσώπου. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δε διαμορφώνεται από ανάγκη, ως αποτέλεσμα επενεργείας τυφλών νόμων, αλλά με βάση την αληθινή του φύση και την προαίρεσή του.
Σύμφωνα με το δόγμα της αστρολογίας, ακόμα και η αγάπη και όλες οι διαπροσωπικές σχέσεις του ανθρώπου υποτάσσονται στις κινήσεις και στους συνδυασμούς των άστρων. Γίνεται δηλαδή φανερό ότι η αστρολογία δε συμβιβάζεται με τη χριστιανική πίστη απορρίπτει την ελευθερία του ανθρώπου αλλά και τη ελευθερία του Θεού να ασκεί τη θεία Του Πρόνοια και να προσφέρει στον άνθρωπο τη Θεία Του χάρη....      
Για περισσότερη ενημέρωση: https://www.impantokratoros.gr/astrologia-kai-orthodoxia.el.aspx

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου