menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 16 Απριλίου 2020

Το Φιλόπτωχο Ταμείο του Μητροπ/κού Ι. Ν. Αγ. Νικολάου Βόλου και του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", κατά την περίοδο του... κορωναϊού.

Την περίοδο αυτή -παρ' όλα τα εμπόδια- λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που μας επέβαλε η Κυβέρνηση, συνεχίστηκε το φιλανθρωπικό έργο της ενορίας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και του "Εσταυρωμένου", για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της περιοχής μας, αλλά και κοινωνικών φορέων και Ιδρυμάτων, που χρήζουν άμεσης βοήθειας. 

1. Το Φιλόπτωχο Ταμείο του Ναού μας, με την έμπρακτη βοήθεια των άμεσων συνεργατών του, διένειμε πασχαλινά δέματα (με τρόφιμα) και οικονομικά βοηθήματα σε άπορες οικογένειες και  μοναχικά πρόσωπα της ενορίας. Να σημειωθεί δε, πως το Φ.Τ. προφέρει μηνιαία βοηθήματα σε δεκάδες συνανθρώπους μας. 

2.. Ο Σύλ. Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο "Εσταυρωμένος", που είναι καρπός έμπρακτης αγάπης και της ενορίας αυτής -την περίοδο του.. κορωναϊού- προσέφερε σε ευπαθείς ομάδες (οικογένειες κρατουμένων και αποφυλακισθέντων, προσφύγων, ανέργων, ασθενών, μονογονεϊκών, απόρων φοιτητών και μαθητών κ.α.) και σε κοινωνικούς φορείς, Ιδρύματα και χώρους κράτησης (Κιβωτός του Κόσμου, Γηροκομείο Καναλίων, Ξενώνα "ΦΙΛΥΡΑ", Φυλακή Βόλου και Κασσαβέτειας, Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, κρατητήρια Ελληνικής Αστυνομίας κ.α.): οικονομικά βοηθήματα (2.800,00 Ευρώ), διατακτικές (για τρόφιμα), είδη ένδυσης, καθαριότητος, παραϊατρικό υλικό κ.α), με σκοπό τη στήριξη των εμπερίστατων συνανθρώπων μας. 

3. Ανώνυμος φίλος του "Ε" διένειμε, μέσω του νόμιμου εκπροσώπου του Συλλόγου μας: το ποσόν των 5.838,00 Ευρώ σε 61 οικογένειες της περιοχής Βόλου και των περιχώρων. Ευχαριστούμε τον ανώνυμο δωρητή, ο οποίος, αν και ΔΕΝ είναι κάτοικος Βόλου, εκτιμά το φιλανθρωπικό έργο του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", που δραστηριοποιείτε με την ευλογία της τοπικής μας Εκκλησίας. 

ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΝΤΩΝ ΕΝΕΚΕΝ!!!
π. Θ. Μ. 

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου