menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Η νέα έκδοση του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", έτοιμη προς διάθεση

Με τη χάρη του Θεού, παραλάβαμε 1.500 αντίτυπα του νέου βιβλίου του π. Θεοδώρου Β. Μπατάκα, Εφημερίου του Μητρποπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Προέδρου του Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου ο  "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ". 

Πρόκειται για το βιβλίο με τίτλο: Ο ΙΕΡΕΥΣ ως προεστός και εξομολόγος και  με υπότιτλο:  Μια λαμπάδα που φωτίζει, αλλά κατακαίεται.

Είναι ένα ενημερωτικό βιβλίο για νέους κληρικούς, αλλά και για πιστούς που θα θέλανε να γνωρίσουν εκ του σύνεγγυς,  με απλό και  πρακτικό τρόπο, για θέματα σπουδαία και ουσιαστικά. 

Την φιλολογική επιμέλεια είχε η κ. ΚΕΡΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΥ-ΓΚΑΒΑΝΟΥΔΗ, φιλόλογος και συνεργάτης του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ι. Μ. Δημητριάδος - παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ".

Τον πρόλογο του βιβλίου έγραψε ο σεβαστός Αρχιμ. π. Αθανάσιος Κολλάς,  Ιεροκήρυκας - τ. Καθηγητής

Το Δ.Σ. του "Ε" αποφάσισε να το προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ σ' όλους τους κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, αλλά και στις όμορες Μητροπόλεις της Θεσσαλίας και αλλαχού, όπου ζητηθεί. Η κίνηση αυτή του Δ.Σ. εντάσσεται στις εκδηλώσεις του "Ε" επ' ευκαιρία της συμπληρώσεως 25ετείας  από την έναρξη της διακονίας του.  


Α Φ Ι Ε Ρ Ω Σ Η

Α φ ι ε ρ ω μ έ ν ο
με πολύ αγάπη και
σεβασμό στους  α-
δελφούς  και  συλλειτουργούς  μου, πρεσβυτέ-
ρους  και διακόνους, που περιφέρουν ανάμεσα
στους ανθρώπους, με το σεμνό τους ράσο, τον
ΤΙΜΙΟ    ΣΤΑΥΡΟ
ΤΟΥ  ΚΥΡΙΟΥ  &  
ΘΕΟΥ  &  ΣΩΤΗ-
ΡΟΣ  ΗΜΩΝ  ΙΗ-
ΣΟΥ    ΧΡΙΣΤΟΥ,
μεταφέροντας το μήνυμα της μετάνοιας
και της αγάπης του Θεού στις παγωμένες καρδιές
των  σύγχρονων ανθρώπων.


Λίγα λόγια από τον συγγραφέα

                    «Παιδί μου, από σήμερα καλείσαι να γίνεις  μια αναμμένη λαμπάδα, που θα φωτίζει μεν τους ανθρώπους,  αλλά ταυτόχρονα θα κατακαίγεται». Μ’ αυτά τα λόγια άρχισε την ομιλία του ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κυρός Χριστόδουλος, κατά την εις διάκονο χειροτονία μου (Βόλος, 14 Σεπτεμβρίου 1978). Αυτή η αλήθεια, που ταυτόχρονα ήταν και μια προτροπή για μένα, παρέμεινε στη μνήμη μου  και καθόρισε τη 40χρονη ιερατική μου πορεία.
                    Όντως, ο ιερεύς είναι ο διάκονος του Κυρίου μας, ο οποίος καλείται να οδηγήσει το ποίμνιό του στη Βασιλεία του Θεού, διαχειριζόμενος με φόβο Θεού και θυσιαστική αγάπη το μεγάλο χάρισμα της ιεροσύνης.  Με το φωτεινό του παράδειγμα, τη θερμή του προσευχή και τον διακριτικό του λόγο, θα εμπνέει τους πιστούς, φανερώνοντας στους σημερινούς ανθρώπους το πρόσωπο του Θεανθρώπου Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 
                    Ο ιερεύς είναι το πρόσωπο εκείνο που περιφέρει με το μαύρο ράσο του τον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου μας ανάμεσα στους ανθρώπους, καλώντας τους σε μετάνοια και επιστροφή στο Πατρικό μας σπίτι. Είναι, όμως, κι αυτός ένας αδύναμος και αμαρτωλός άνθρωπος, όπως κι όλοι οι άλλοι, που έχει ανάγκη της μετανοίας, της προσευχής, της πνευματικής μελέτης, της ουσιαστικής συμμετοχής στα σωτήρια μυστήρια, για να μπορεί να σταθεί όρθιος, αφού οι παγίδες του διαβόλου είναι πολλές και επικίνδυνες.
                    Η πνευματική αυτάρκεια που χαρακτηρίζει πολλούς εξ ημών, των ιερέων, είναι μια μεγάλη παγίδα του διαβόλου. Ας είμαστε προσεκτικοί, αξιοποιώντας όλα τα πνευματικά εφόδια που μας προσφέρει ο Κύριος και η Εκκλησία Του, για να ανηφορίζουμε υπομονετικά τη στενή και τεθλιμμένη οδό της ιερατικής μας πορείας. 
     Με σεβασμό και αγάπη στον αδελφό και συλλειτουργό

Ιερεύς, Θεόδωρος Β. Μπατάκας

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου