menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

Ένα κάθε μέρα (1κ΄) -ΠΡΟΣΟΧΗ και στις επιστολές των αιρετικών!!!

Δυστυχώς, μια μεγάλη και αιμορροούσα πληγή στο σώμα της πατρίδας και της Εκκλησίας μας είναι η παρουσία και η δραστηριότητα των  ποικίλων ΑΙΡΕΣΕΩΝ. που δρουν καθημερινά αξιοποιώντας όλες τις ευκαιρίες που τους δίνονται. 

Μια ευκαιρία για επικοινωνία με τα θύματά τους είναι το ΠΕΝΘΟΣ της οικογένειας. 

Όταν μάθουν από τις εφημερίδες ποιες οικογένειες θρηνούν τον θάνατο ενός οικείου προσώπου, άμεσα κινητοποιούνται και αποστέλλουν ειδικές "παρηγοριτικές" επιστολές. 

Βεβαίως, τα λόγια τους είναι προσεγμένα και γλυκά, αλλά ο σκοπός τους είναι ο προσηλυτισμός  των αφελών χριστιανών που δεν υποπτεύονται τον κίνδυνο. 

Κι έτσι ανοίγονται οι πόρτες των καρδιών και των σπιτιών των πενθούντων. 

Η έκπληξη για το προσωπικό ενδιαφέρον -των άγνωστων, μέχρι πρότινος προσώπων- τους καθηλώνει, τους ναρκώνει, του εντυπωσιάζει και μετά όλα είναι εύκολα.

ΠΡΟΣΟΧΗ 
Να έχουμε το θάρρος και την πνευματική ευαισθησία να ερευνούμε τις πηγές των επιστολών αυτών. Να ρωτούμε τους πνευματικούς μας πατέρες που έχουν την κεντρική ευθύνη στα πνευματικά ζητήματα. Να ενημερώνουμε και τους άλλους για τις ενέργειες των αιρετικών και ν' αποφεύγουμε συζητήσεις μαζί τους. Ας μελετούμε βιβλία της Εκκλησίας μας που μας προσφέρουν πνευματικά όπλα για να αντιμετωπίσουμε τις καλυμμένες με χαμόγελα επιθέσεις των αιρετικών και να γνωρίσουμε το βάθος τη πίστεώς μας. ΤΕΛΟΣ, ας είμαστε κοντά στους πενθούντες αδελφούς μας για να τους παρηγορούμε  με την διακριτική μας παρουσία  και όχι με την πολυλογία μας.

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου