menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Ένα κάθε μέρα ( 2β) -Ο ....."γάμος"

Με θλίψη διαπιστώνουμε πως πολλοί νέοι προτιμούν τον πολιτικό "γάμο". Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι. Όμως, η ουσία του πράγματος είναι πως οι περισσότεροι  δεν αισθάνονται την ανάγκη να λάβουν την ευλογία του Θεού για τη δημιουργία της οικογένειάς τους. Αυτό είναι πνευματικό κατάντημα και αποστασία. Το θλιβερό είναι, επίσης, πως και οι γονείς τους -που θα έπρεπε να αμυνθούν και να κλάψουν για τις επιλογές των παιδιών τους- συμμετέχουν στην όλη διαδικασία του λεγόμενου "γάμου" και καμαρώνουν τα παιδιά τους που στέκονται απέναντι από τους άρχοντες του κόσμου αυτού με σκοπό να τους "ενώσουν" και να τους ανακηρύξουν συζύγους!!! Κάνουν γλέντια και πάρτι για να γιορτάσουν το γεγονός και να δεχθούν τις ευχές των προσκεκλημένων τους...  Τι κρίμα!!! 

Θα πρέπει να γνωρίσουμε πως όλη αυτή η ιστορία είναι μια παρωδία του θρησκευτικού γάμου. Πρόκειται για ένα μεγάλο αμάρτημα που έχει πολλές πνευματικές επιπτώσεις για τη σωτηρία των ανθρώπων.  Η Εκκλησία μας δεν δέχεται τους τελέσαντες πολιτικό "γάμο" στη Θ. Κοινωνία, διότι έχουν επιτίμιο και εμποδίζονται από τους ιερούς κανόνες της. Δεν τους δέχεται ως αναδόχους στο μυστήριο του Βαπτίσματος και αναμένει την επιστροφή τους μέσω της μετάνοιας. 

Πνευματικές επιπτώσεις έχουν επίσης και όσοι συμμετέχουν σ' αυτή τη διαδικασία. Δεν είναι απλά τα πράγματα, όπως νομίζουν κάποιοι. Πρόκειται, ουσιαστικά, για άρνηση ενός μυστηρίου της Εκκλησίας και περιφρόνηση της Χάριτος του Θεού. Η έλλειψη εκκλησιαστικού βιώματος και πόθου σωτηρίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην απομάκρυνση από τη σωτηρία.

Όσο περνούν τα χρόνια ο θρησκευτικός γάμος υποτιμάται από τους σύγχρονους  νέους που δεν τους μεγαλώσαμε "εν παιδεία και νουθεσία Κυρίου".... 

Ή κατηφόρα που πήραμε οδηγεί....
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου