menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ".

Με τη χάρη του Θεού το Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", συνεχίζει καθημερινά την κοινωνική, πολιτιστική και φιλανθρωπική του δράση -με την βοήθεια των συνεργατών-εθελοντών του Συλλόγου- μέσω των εκκλησιαστικών δομών που λειτουργεί καθημερινά στο Βόλο: 

1. Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), Θουκυδίδου 10.

2. Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων και άλλων ευπαθών ομάδων (Κ. Καρτάλη 152), 

3. Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ" (Γ. Καρτάλη 9), 

4. Εργαστήριο Ραπτικής του "Ε" (Γ. Καρτάλη 9) και

5. Τρεις (3) Ξενώνες φιλοξενίας απόρων. 

* * * 

 Α΄. Πραγματοποιήθηκε -χθες- μια ανθρωπιστική αποστολή προς ενίσχυση των οικογενειών των προσφύγων που φιλοξενούνται στη ΔΟΜΗ  "Δευκαλίων" της Άλλης Μεριάς.  Μετά από παράκληση της Κοινωνικής Υπηρεσίας της δομής αυτής, ετοιμάστηκε και παραδόθηκε μια ικανή ποσότητα ειδών ένδυσης και υπόδησης για όλες τις ηλικίες. 

Β΄. Μετά από παράκληση των αρμοδίων υπηρεσιών του Ειδικού Αγροτικού Καταστήματος Νέων Κασσαβετείας, το ΚΕ.Δ.Α.Β. παρέδωσε σε εκπρόσωπο της φυλακής τα εξής είδη: 46 σεντόνια, 15 πετσέτες, 20 μαξιλάρια, 37 μαξιλαροθήκες, 30 σαπούνια, 100 ξυριστικές μηχανές μπικ, 30 σλίπ, 30 φανελάκια, 30 ζ κάλτσες, 16 μεγ σαμπουάν, 30 οδοντόβουρτσες, 30 οδοντόκρεμες, 60 π. τσιγάρα και 2 μεγάλα χαρτοκιβώτια ενδύματα. 

Γ΄. Παραδόθηκαν σε δύο Ι. Μονές της περιοχής μας: όσπρια,, ειδικά νήματα για  κεντήματα και άλλα χρήσιμα είδη 

Δ΄. Το Εργαστήρι Ραπτικής του "Ε" ετοίμασε  και παρέδωσε στους εθελοντές-συνεργάτες του Συλλόγου 80 μάσκες προσώπου και σεντόνια για τις φυλακές της περιοχής μας.

Ε΄. Μετά από παράκληση των αρμοδίων υπηρεσιών της πολυπληθούς φυλακής των Τρικάλων, ετοιμάστηκε στο ΚΕ.Δ.Α.Β. μια ακόμη ανθρωπιστική αποστολή με σκοπό την στήριξη των εκατοντάδων απόρων κρατουμένων. Τα είδη που έχουν ανάγκη οι κρατούμενοι είναι: είδη ένδυσης, υπόδησης, ατομικής καθαριότητος κ.α..

ΣΤ΄. Οι ξενώνες του "Ε" Φιλοξενούν καθημερινά 5 πρόσωπα (2 άνδρες και τρεις γυναίκες).

Ζ΄. Και κατά τον μήνα Μάιο το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων και άλλων ευπαθών ομάδων, προσέφερε: οικονομικά βοηθήματα, κρέας, λάδι και διατακτικές για αγορά τροφίμων σε οικογένειες και πρόσωπα που στηρίζει σε μηνιαία βάση. 

Η΄. Παραλάβαμε 1.500 αντίτυπα του νέου βιβλίου του π. Θεοδώρου:  "Ο ΙΕΡΕΥΣ ΩΣ ΠΡΟΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΕΞΟΜΟΛΟΓΟΣ", τα οποία θα διατεθούν δωρεάν σε κληρικούς της Ι. Μ. Δημητριάδος και των άλλων όμορων Μητροπόλεων. 

Θ΄. Συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης των χώρων του ΚΕ.Δ.Α.Β. και της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ", από συνεργάτες μας. 

Ι΄. Οι επισκέψεις των απόρων συμπολιτών μας στις εκκλησιαστικές δομές της Τοπικής μας Εκκλησίας, που λειτουργούν ως παραρτήματα του "Ε"- συνεχίζονται με αμείωτο ενδιαφέρον. 

Έτσι θα συνεχίσουμε με τη βοήθεια του Θεού.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου