menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

Εργασίες ανακαίνισης χώρων του ΚΕ.Δ.Α.Β. από εθελοντές του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"

Από την ίδρυση και το ξεκίνημα της; λειτουργίας του Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), το Δ.Σ. του "Εσταυρωμένου" -με τη πολύτιμη στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Ιγνάτιο- προσπαθεί να αξιοποιήσει όλους τους χώρους του κτιρίου κάνοντας συνεχώς βελτιωτικές κινήσεις ανακαίνισης. 

Οι εργασίες αυτές γίνονται, κυρίως, με τη βοήθεια των συνεργατών - εθελοντών του Συλλόγου, που δε σταμάτησαν να προσφέρουν χρόνο και κόπο σ' όλους τους τομείς δράσης του "Ε".  Ήδη, έχουν ανακαινιστεί σε ικανοποιητικό βαθμό: 


ΙΣΌΓΕΙΟ.
1. Η μεγάλη αίθουσα του ισογείου, στην οποία εκτίθενται όλα τα προσφερόμενα είδη (ενδύματα, υποδήματα, παιχνίδια, βιβλία κ.α.)

2. Ο χώρος της Γραμματείας του ΚΕ.Δ.Α.Β. (γραφεία, Η.Υ, βιβλιοθήκη κ.α.)

3. Η δεύτερη μεγάλη αίθουσα του ισογείου, όπου διακονούν οι εθελοντές της βάρδιας και αποθηκεύονται κάποια είδη, όπως κλινοσκεπάσμα, ηλεκτρικά είδη, εργαλεία και άλλα αναγκαία είδη.  

4. Στο χώρο αυτό, λειτουργεί επαγγελματικό ασανσέρ, για να διευκολύνει την άνοδο (στον α΄όροφο) των χαρτοκιβωτίων που ετοιμάζουν οι συνεργάτες μας για τις μεγάλες ανθρωπιστικές αποστολές. 

5. Παραπλεύρως, έχει δημιουργηθεί μια οθόνη για προβολές με σύγχρονα ηλεκτρονικά μηχανήματα, για τις επισκέψεις των μαθητών των σχολείων που μας επισκέπτονται.

6. Έχει αξιοποιηθεί πλήρως η αυλή του ΚΕ.Δ.Α.Β. που φιλοξενεί κατά καιρούς εκδηλώσεις για τους εθελοντές και τα μέλη του "Ε".

7. Στον ίδιο χώρο έχει τοποθετηθεί ένα καλαίσθητο προσκυνητάρι του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και προστάτη των συνεργατών και των μελών του συλλόγου.


Α΄ ΟΡΟΦΟΣ
8. Υπάρχουν δύο μεγάλες αίθουσες, όπου φιλοξενούνται (σε όμορφες κρεμάστρες) τα ενδύματα είναι έτοιμα προς διάθεση.

9. Το επίσημο Γραφείο του υπευθύνου του ΚΕ.Δ.Α.Β. εξοπλισμένο με Η/Υ και άλλα είδη γραφείου.

10. Στους τοίχους υπάρχουν σιδερένια ράφια για την αποθήκευση των χαρτοκιβωτίων με ανθρωπιστικό υλικό, που θα σταλούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος (χώροι κράτησης, δομές προσφύγων κ.α.).
11. Αυτές τις ημέρες, συνεχίζονται οι εργασίες ανακαίνισης και στους υπόλοιπους  χώρους του α΄ορόφου, για να γίνουν πιο λειτουργικοί και ωφέλιμοι, για τη διακονία των συνεργατών-εθελοντών του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ".



Είναι δε πολύ σημαντικό, να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας  πως κάποιοι συνάνθρωποι κοπιάζουν για να οργανωθούν σωστά  αυτές οι δομές της τοπικής μας Εκκλησίας, που λειτουργούν με ευθύνη του Δ.Σ. του "Ε", χωρίς να πληρώνονται και, μάλιστα, χωρίς να επιδιώκουν την κοινωνική αναγνώριση. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο  του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" νοιώθει την ανάγκη να τους πει ένα θερμό Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω και να τους επαινέσει δημοσίως, για τους κόπους τους.  Ο Κύριος να τους σκεπάσει με τη Χάρη Του και να τους ανταποδώσει το καλό που κάνουν στο όνομά Του.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου