menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

Ας μιμηθούμε τα μυρμηγκάκια (Για τους μικρούς μας φίλους)


Ο Ραφαήλ κρύφτηκε πίσω από ένα θάμνο και περίμενε. Η καρδούλα του χτυπούσε γρήγορα. Το κρυφτό είναι το αγαπημένο του παιχνίδι. Η κρυψώνα του είναι πολύ καλή και δύσκολα θα τον βρει ο φίλος του ο Νίκος.Είχε το χρόνο να παρακολουθήσει κάτι φωλιές μυρμηγκιών.
Τα μυρμηγκάκια ασταμάτητοι εργάτες πήγαιναν πέρα δώθε μεταφέροντας σπόρους στην φωλιά τους. Είναι τόσο συγκεντρωμένα στο στόχο τους! Ο Ραφαήλ ξέρει πόσο ευλογημένη είναι η εργασία. Του το έχει πει ο μπαμπάς του.
- Ο καλός Θεούλης εργάστηκε για να δημιουργήσει τον κόσμο και δεν θέλει τα πλάσματά του που τόσο αγαπά, να είναι οκνηρά και να τεμπελιάζουν. Μας θέλει δραστήριους. Οι μεγάλοι εργαζόμαστε για να συντηρήσουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας. Αλλά δεν μένουμε μόνο σ' αυτό. Βοηθάμε, προσφέρουμε σε όλους τους ανθρώπους.
- Ξέρεις πόσα πράγματα μπορούμε να κάνουμε ξεκινώντας πρώτα από την οικογένειά μας; Να μην αφήνουμε καμία μέρα να πηγαίνει χαμένη. Εξάλλου κι ο Χριστούλης συνέχισε το έργο του Πατέρα Του στη γη.
- Ραφαήλ τώρα μεγάλωσες και καλό θα είναι να βοηθάς κι εσύ στις δουλειές του σπιτιού. Τουλάχιστον να τακτοποιείς το δωμάτιό σου. Η χαρά και η ανακούφιση που θα δώσεις στη μαμά σου θα είναι πολύ μεγάλη. Κι εσύ ο ίδιος θα νιώσεις ικανοποίηση και περηφάνεια.
Ο Ραφαήλ άκουσε τα λόγια του μπαμπά του προσεκτικά, όπως πάντα. Κι από την ίδια μέρα δεν άφησε να του φύγει καμιά ευκαιρία για να φανεί χρήσιμος και να βοηθήσει. Είχε τα μάτια του ανοικτά και τα αυτάκια του μα πάνω απ' όλα την καρδούλα του και έτρεχε πρώτος. Και το πρόσωπό του έλαμπε από χαρά. Το μόνο που ήθελε ήταν να βλέπει τους γονείς του και τους γύρω ανακουφισμένους. Και χόρταινε μ' αυτό. Και το κρεβατάκι του έστρωνε και τα βιβλία του τακτοποιούσε και το πιατάκι του μάζευε!
- Χριστούλη μου, η δύναμή μου είσαι Εσύ! Έλεγε από μέσα του ο Ραφαήλ.
-Σε βρήκα!!! ακούστηκε η φωνή του Νικολάκη που με το χεράκι του κούνησε το θάμνο. Ο Ραφαήλ έριξε μια τελευταία ματιά στα μυρμηγκάκια και τα ευχαρίστησε από μέσα του για το μάθημα και την συντροφιά που του χάρισαν.
Ακολούθησε χαμογελαστός τον φίλο του, έτοιμος για καινούριο παιχνίδι.
Σ.Δ. δασκάλα

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου