menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Μια ξεχωριστή εμπειρία από τον αγιασμό στα σχολεία!

Την ημέρα της μεγάλης εορτής της παγκοσμίου υψώσεως του Τιμίου Σταυρού επέλεξε το Υπουργείο Παιδείας για να ξεκινήσουν τα σχολικά μαθήματα σ΄όλη την Ελλάδα. 

Κι έτσι, μετά την τέλεση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της λιτανείας του Τιμίου Σταυρού, οι ιερείς επισκέφθηκαν όλα τα σχολεία (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) και τέλεσαν τον καθιερωμένο αγιασμό και ευχήθηκαν: ο Κύριος να φωτίσει μαθητές, δασκάλους και καθηγητές, να τους δώσει υπομονή και δύναμη για να αντιμετωπίσουν τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που έχουν ανακύψει λόγω της πανδημίας. 

Το πρωί της Δευτέρας τέλεσα τον αγιασμό σε δύο σχολεία που συστεγάζονται σ' ένα μεγάλο κτίριο στο κέντρο της πόλεως του Βόλου. Κάτω από την σκιά ενός δέντρου -στο προαύλιο του σχολικού συγκροτήματος- οι δάσκαλοι είχαν ευπρεπίσει ένα τραπέζι, όπου τοποθετήθηκε ένα δοχείο με νερό, το θυμιατό και τον βασιλικό. 

Στον αγιασμό, συμμετείχαν αντιπροσωπείες των δασκάλων και των μαθητών. Πολλοί γονείς παρακολουθούσαν την τέλεση της ακολουθίας έξω από τα κάγκελα του προαυλίου. Όλα ήταν ήσυχα, σεμνά και κατανυκτικά. 

Μετά τον αγιασμό, ο Ιερέας επισκέφτηκε όλες τις αίθουσες και αγίασε τους μαθητές και τους δασκάλους τους. Όλοι φορούσαν μάσκες -με εντολή του Υπουργείου Παιδείας- αλλά τίποτε δεν στέρησε τη χαρά των παιδιών. Για πρώτη φορά εισήλθε στις τάξεις σχολείου ο κληρικός και είχε την μοναδική ευκαιρία να μιλήσει στα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, μεταφέροντας μηνύματα του Ευαγγελίου. Η θέα του εκκλησιαστικού ποιμένα μίλησε περισσότερο στις καρδιές των μαθητών παρά τα λόγια του. 

Σε κάποια τάξη, σηκώθηκε ξαφνικά ένας μαθητής και αγκάλιασε σφιχτά τον ρασοφόρο!!! Αυτή η αυθόρμητη παιδική κίνηση με συγκλόνισε βαθύτατα, αλλά και όλους τους παριστάμενους. Μου θύμισε τον λόγο του Κυρίου μας Ιησού Χριστού: "Αφήστε τα παιδιά να έλθουν κοντά μου και μην τα εμποδίζετε".

 Όσο και να προσπαθούν κάποιοι να απομακρύνουν τα παιδιά μας από την πίστη στο Χριστό και την Εκκλησία, τόσο θα έρχεται η Χάρη του Θεού ν' απομακρύνει την πλάνη και τα ... σκουπίδια από τις παιδικές ψυχές. Τα παιδιά είναι του Θεού και όχι ημών των γονέων, που υποσχεθήκαμε να τα οδηγήσουμε στην Βασιλεία του Θεού... Ας προσευχόμαστε για όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν έναν ρόλο μεγάλο, δύσκολο και ευαίσθητο. 

π. Υάκινθος


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου