menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

"Ο σημερινός κόσμος θα πάψει να υπάρχει, τα λόγια μου όμως ΠΟΤΕ". (Ο Κύριος)

Ο Θεάνθρωπος, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, ήλθε στον κόσμο για να καλέσει όλους τους ανθρώπους να επιστρέψουν στο Πατρικό σπίτι, στην Βασιλεία του Θεού, στον νέο Παράδεισο. Ο νέος Παράδεισος είναι η Μία, Αγία, Καθολική και Αποστολική Εκκλησία Του.  

Το κεντρικό σημείο του κηρύγματός Του είναι μια λέξη: ΜΕΤΑΝΟΕΙΤΕ!!! Ακριβώς, αυτό είναι και το μήνυμα που μεταδίδει η Εκκλησία μας 2020 χρόνια. Όλοι οι θεοφόροι πατέρες ομιλούσαν και έγραφαν για την μετάνοια, διότι αυτή είναι η οδός που οδηγεί στη σωτηρία, που είναι ο Χριστός.

Αυτό, όμως, το σωτήριο μήνυμα της Εκκλησίας, πολλοί το αγνοούν, άλλοι δεν του δίδουν σημασία κι άλλοι πιστεύουν πως όλα αυτά -που κήρυττε ο Χριστός και οι πατέρες- ίσχυαν για την εποχή τους!!! 

Πολλοί ισχυρίζονται και λένε μ θράσος: "... Σήμερα έχουν αλλάξει τα πράγματα στον κόσμο και οι σύγχρονοι άνθρωποι δεν έχουν ανάγκη  από τα κηρύγματα της Εκκλησίας. Έχει προχωρήσει πολύ ο άνθρωπος και το Ευαγγέλιο ΔΕΝ  είναι εφαρμόσιμο.  Έχουν αλλάξει τα ήθη, και ο τρόπος ζωής των ανθρώπων και όσα είπε ο Χριστός είναι πια ξεπερασμένα!!! Είμαστε ελεύθεροι να ζήσουμε όπως θέλουμε.... Όπως μας γουστάρει....".

Άνθρωπε, 

Πως τολμάς και λες τέτοιες βλασφημίες... 

Πως δε φοβάσαι το Θεό... 

Μα, εσύ είσαι βαπτισμένος και χρισμένος χριστιανός!!!! Σε υιοθέτησε ο Θεός και σ' έκανε παιδί του... 

Θυμήσου, τουλάχιστον, την ευλογημένη μάνα σου που σε μεγάλωσε με το σταυρό στο χέρι και με την προσευχή στα χείλη...

Γιατί έχεις γίνει πιστός ακόλουθος του διαβόλου, που έγινε, ουσιαστικά, ο... πατέρας σου και ο υποβολέας των όσων σκέπτεσαι; 

Δεν βλέπεις γύρω σου πώς όλα ομιλούν για το Θεό Δημιουργό και την αγάπη Του...

Ναι, οι κυβερνήσεις των κρατών -που εκπροσωπούν τους λαούς τους- έχουν διαγράψει τις εντολές του Ευαγγελίου και νομοθετούν τα αντίθετα προς το θείο θέλημα. Έχουν νομιμοποιήσει: τις εκτρώσεις, την μοιχεία, την ομοφυλοφιλία, την υιοθεσία παιδιών σε ομόφυλα ζευγάρια, έχουν νομιμοποιήσει την συγκατοίκηση χωρίς την ευλογία του μυστηρίου του γάμου, έχουν κάνει το διαζύγιο εύκολη διαδικασία και τόσα άλλα... Η ασυδοσία σε όλες τις μορφές της είναι πια μια καθημερινή πρακτική και όσο περνούν τα χρόνια όλα χειροτερεύουν...

Προβάλλεται η επιστήμη χωρίς Θεό, χωρίς αγάπη για τον συνάνθρωπο, Λες και η επιστήμη μπορεί να αντικαταστήσει τον Θεό και τη Χάρη Του... Γι' αυτό και ο Κύριος μας ταπεινώνει με λιμούς, λοιμούς, καταποντισμούς, πολέμους, καταστροφές και τόσες άλλες δοκιμασίες. 

Κι εσύ, πλανεμένε αδελφέ μου, 

Δεν κάνεις μόνο πράξη -όλα αυτά που ισχυρίζεσαι-, αλλά τολμάς να παρασύρεις κι άλλους στον δρόμο που χάραξες για τον γκρεμό, την αιώνιο κόλαση...  

Άκου τη λέει ο Χριστός, ο αληθινός Θεός: "Ο ουρανός και η γη παρελεύσονται, οι δε λόγοι μου ου μη παρέλθωσι" (Ματθ. 24,35). 

"Ο σημερινός κόσμος θα πάψει να υπάρχει, τα λόγια μου όμως ΠΟΤΕ".

Ο λόγος του Χριστού είναι διαχρονικός. Όσα είπε: οι εντολές Του και οι προφητείες Του, ίσχυαν, ισχύουν και θα ισχύουν μέχρι την συντέλεια του κόσμου!!!

Αυτά τα λόγια μην τα προσπερνάς... Δεν είναι λόγια ανθρώπου... Τα είπε το αψευδές στόμα του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού. 

Σου εύχομαι καλή μετάνοια, αδελφέ μου. 

π. Υάκινθος



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου