menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020

Ένα διαφορετικό λουτρό.... η βάπτιση (Για τους μικρούς μας φίλους)

 Σήμερα βαπτίζεται η αδερφούλα του Ραφαήλ! 

Κρατά σοβαρός την λαμπάδα και παρακολουθεί αυτό το μεγάλο Μυστήριο.

- Η βάπτισή είναι το σημαντικότερο γεγονός στη ζωή μας, του είπε η μανούλα του. Γινόμαστε μέλη του σώματος του Χριστού! Χριστιανοί Ορθόδοξοι! Είναι σπουδαία ημέρα! Ξεχωριστή και μοναδική για τον καθένα! Ντυνόμαστε τον ίδιο τον Χριστούλη!

Λίγο πριν την είσοδο στο ναό, ο ιερέας διάβασε ευχές στην αδερφούλα του και η νονά της, είπε τρεις φορές το Πιστεύω.

- Είναι μια προετοιμασία για να δεχθεί σε λίγο η αδερφούλα σου, τη χάρη του Αγίου Βαπτίσματος.

Κατόπιν προχώρησαν μέσα στο ναό και ο ιερέας σταύρωσε το νερό της κολυμπήθρας, το αγίασε και άλειψε όλο το κορμάκι της αδερφούλας του με λάδι που δείχνει το έλεος και τη Χάρη του Θεού.

- Βαπτίζεται η δούλη του Θεού Ελένη εις το όνομα του Πατρός του Υιού κα του Αγίου Πνεύματος... και τρεις φορές την βούτηξε στην κολυμπήθρα ολόκληρη.

Έπειτα την έχρισε με το Άγιο Μύρο, για να πάρει όλα τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος. Είναι η σφραγίδα των χριστιανών . Φεγγοβολούσε το προσωπάκι της και τα ματάκια της έλαμπαν. Δεν έκλαψε καθόλου.

- Καλώς ήρθες, μικρούλα μου Ελένη, στον δικό μας κόσμο! Της βασιλείας του Χριστούλη μας! Τώρα είσαι κι εσύ πραγματικό παιδί του Θεού! Θα έχεις τον φύλακα άγγελό σου! Από σήμερα είσαι μέλος της Εκκλησίας! Θα πηγαίνουμε μαζί στην εκκλησία και θα κοινωνούμε!

Την ντύσανε στα λευκά και έμοιαζε με αγγελουδάκι.

-Μόνο λευκά ρούχα, είπε η μαμά γιατί συμβολίζουν τη νέα ζωή που ξεκινά και την αγνότητα.

Κι όταν ο ιερέας της έβαλε το σταυρό, το σύμβολο και το όπλο των χριστιανών, κουνούσε τα χεράκια της να τον πιάσει. Ο Ραφαήλ βλέπει τους γονείς του και τους συγγενείς τους να παρακολουθούν συγκινημένοι.

Σηκώνει το κεφαλάκι του ψηλά, κοιτάζει τον Χριστούλη και τον παρακαλεί :

        - Καλέ μου Χριστούλη, κράτησέ την από το χεράκι σ' όλη της τη ζωή και φύλαξέ την! Να λάμπει και να σκορπίζει το Φως Σου παντού όπως αυτή η λαμπάδα που κρατώ!

 Σ.Δ. Δασκάλα


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου