menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

"Αφήστε τα παιδιά και μην τα εμποδίζετε να έλθουν κοντά μου... "(Ο ΚΥΡΙΟΣ)

Χθες το βράδυ (7/10), έξω από το εξομολογητήριο περίμεναν δύο νεαρές οικογένειες με πέντε ανήλικα παιδάκια (Δημ. Σχολείου). 

Ανέμεναν με υπομονή τη σειρά τους για να εξομολογηθούν.  

Τα παιδάκια άφησαν στο τραπέζι του πνευματικού την ελεημοσύνη τους -λίγα κέρματα από το χαρτζιλίκι τους-, αλλά και υπέροχες παιδικές ζωγραφιές. 

Πρώτοι εξομολογήθηκαν οι γονείς και μετά τα παιδάκια τους. 

Αυτό το ΒΙΩΜΑ δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τις καθαρές ψυχές των ανηλίκων. Να, ο καλύτερος τρόπος εμπράκτου διδασκαλίας!!!

Αυτοί οι γονείς -και αρκετοί άλλοι- έκαναν υπακοή στους λόγους του Κυρίου μας: Ἄφετε τὰ παιδία καὶ μὴ κωλύετε αὐτὰ ἐλθεῖν πρός με... "(Ματθ. ιθ' 14)

Δυστυχώς, οι περισσότεροι χριστιανοί γονείς εμποδίζουν τα παιδάκια τους να πλησιάσουν τον Κύριο. Βάζουν άλλες κοσμικές προτεραιότητες. Την Κυριακή που μας καλεί ο Χριστός να επισκεφτούμε το Πατρικό μας Σπίτι -τον Οίκο του Θεού- προτιμούν να κρατούν τα παιδιά μας στο κρεββάτι, για να ξεκουραστούν από τις διάφορες κοσμικές δραστηριότητες της εβδομάδας που πέρασε, να τα στήνουν μπροστά στην τηλεόραση να βλέπουν επιβλαβή παιδικά προγράμματα ή φεύγουν για εκδρομές κ.α. 

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν σε περιβάλλοντα χωρίς Χριστό και Εκκλησία... Χωρίς πνευματικά βιώματα και άγια παραδείγματα. 

Κάποιοι φοβούνται και στερούν τα παιδάκια τους από τη Θεία Κοινωνία. Άλλοι δεν μιλούν στα βλαστάρια τους για το Χριστό, την Παναγία, την Εκκλησία, τις εντολές του Κυρίου, τον Παράδεισο  κ.α. Τα περισσότερα παιδιά δεν είδαν ποτέ τους γονείς τους να προσεύχονται, να μελετούν την Αγία Γραφή, να ελεούν, να συγχωρούν, να εξομολογούνται, να εκκλησιάζονται, να κοινωνούν κ.λ.π. Ποτέ δεν γεύτηκαν το πατρικό χάδι και τον καλό λόγο ενός κληρικού... 

Αυτά τα στερημένα -από πνευματική ζωή- παιδιά τι δρόμο θα πάρουν; 

Θα έχουν κάποιο φρένο στη ζωή τους που θα τα εμποδίζει να πάρουν τον κατήφορο της αμαρτίας; 

Τι θα τους παρηγορήσει στις διάφορες δοκιμασίες της ζωής; 

Ευτυχώς, που τα παιδιά μας ανήκουν στο Θεός και όχι σε μας... Εκείνος θα βρει τον τρόπο να τα προσελκύσει κοντά Του. 

Εμείς, όμως, οι γονείς θα κριθούμε αυστηρά από τον Κύριο την Ημέρα της κρίσεως. 

Μας εμπιστεύτηκε τα παιδιά Του για να τα οδηγήσουμε κοντά Του και όχι να τα εμποδίσουμε... Τα φέραμε στον κόσμο για να εισέλθουν στον Παράδεισο, την Βασιλεία του Θεού και όχι στην κόλαση...

Ας ακούσουμε με προσοχή και αίσθημα ευθύνης τον λόγο του Χριστού: "Αφήστε τα παιδιά και μην τα εμποδίζετε να έλθουν κοντά μου... " κι αν μέχρι σήμερα δεν κάναμε αυτό που πρέπει, ας ξεκινήσουμε σήμερα με μετάνοια και προσευχή για να καλύψει ο Θεός τα κενά που αφήσαμε. 

Διαφορετικά, θα θρηνήσουμε... 

π. Υάκινθος



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου