menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

Σαν σήμερα γιόρταζε ο μακαριστός μας ποινεμάρχης κυρός Χριστόδουλος (Ακούστε τη φωνή του)


Αιωνία του η μνήμη, σήμερα που γιορτάζει στους Ουρανούς!!!

Διάκονοι της Ορθοδόξου Υμνολογίας - Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Με αφορμή την σημερινή εορτή του Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω, 21 Οκτωβρίου, η διαδικτυακή εκπομπή «Διάκονοι της Ορθοδόξου Υμνολογίας» είναι αφιερωμένη στο μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, 1939 – 2008 και κυρίως στη μουσική του δεινότητα καθότι ήταν σπουδαίος μουσικός, βαθύς γνώστης της Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής μιας και υπήρξε αριστούχος πτυχιούχος του Ωδείου Αθηνών.

Άριστος λειτουργός ο ίδιος και κατ' εξοχήν λειτουργικός άνθρωπος ο Μακαριστός Χριστόδουλος, πιστός στην παράδοση, επέβαλε τη Τάξη στις Ιερές Ακολουθίες αφού πρωταρχικό μέλημά του υπήρξε η τόνωση της λειτουργικής ζωής.

Όπως είχε γράψει ο ίδιος χαρακτηριστικά, «Eκείνο δια το οποίον δικαιούται ασφαλώς να καυχάται η Ορθόδοξος Εκκλησία μας είναι η θεία Λατρεία της. Καμμία άλλη Εκκλησία δεν έχει τον λατρευτικόν πλούτον της Ορθοδοξίας, όστις αποτελεί ταυτοχρόνως και την δόξαν αυτής. Είναι θησαυρός αμυθήτου αξίας, πραγματικόν διδασκαλείον θεϊκής μυσταγωγίας, ενσάρκωσις του Μυστηρίου του Ιησού Χριστού, τόπος μυστηρίου και «βαλανείον πνευματικόν» κατά την χαρακτηριστικήν έκφρασιν του ιερού Χρυσοστόμου. Η πλούσια και παλμώδης Λατρεία μας είναι η αναπνοή της Εκκλησίας μας»...

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΟ VIDEO στην πηγή: 

https://www.romfea.gr/psaltiki-kai-politismos/40030-diakonoi-tis-orthodojou-umnologias-arxiepiskopos-xristodoulos


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου