menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

"...θέλει την αγάπη και την ειρήνη" (Για τους μικρούς μας φίλους)

    Ο Ραφαήλ χαμογελάει στον ύπνο του. Το χαμόγελο γίνεται γέλιο και φτάνει μέχρι τα αυτιά της μανούλας του που πηγαίνει να τον δει. Βλέπει το γαλήνιο προσωπάκι του, τον σταυρώνει και απομακρύνεται πατώντας στις μύτες των ποδιών της. 
    - Πόσο γρήγορα μεγάλωσε ο μικρούλης της! 
    Όμως ο ύπνος δεν την πιάνει και σηκώνεται. Μες στα μεσάνυχτα παίρνει το προσευχητάρι και διαβάζει ...και μετά το ψαλτήρι... και την Αγία Γραφή... κι αρχίζει να αχνοχαράζει. 
    Σε λίγο το ξυπνητήρι χτυπάει. Ο Ραφαήλ πετάγεται χαρούμενος από το κρεβατάκι του και τρέχει να αγκαλιάσει την μανούλα του. 
    -Καλημέρα μανούλα! 
    - Καλημέρα μικρούλη μου! Το πρωινό σου είναι έτοιμο! Το ξέρεις ότι στον ύπνο σου χαμογελούσες;
   - Μανούλα είδα ότι περπατούσα σ' ένα μεγάλο περιβόλι με ανθισμένες αμυγδαλιές! Ήταν πολύ όμορφα! Ήμουν πολύ χαρούμενος κι ένιωθα σαν να πετάω! Μαζί μου ήταν και δύο συμμαθητές μου που χτες είχαν μαλώσει στο σχολείο κι εγώ τους έκανα ξανά φίλους.
     Η μανούλα του τον άκουγε προσεκτικά χωρίς να τον διακόψει. 
    - Μάλωσαν και μετά δεν μιλούσαν! Κι εγώ στενοχωρήθηκα, προσπάθησα και τους έκανα ξανά φίλους και το βράδυ πριν κοιμηθώ προσευχήθηκα στον καλό Θεούλη να είναι πάντα αγαπημένοι. Η μανούλα του τον κοίταξε και του είπε γλυκά: 
    - Μπράβο, καλό μου παιδί, που θέλεις την ειρήνη και την αγάπη ανάμεσα στους συμμαθητές σου, ανάμεσα σε όλα τα πλάσματα του Θεού. Ο Χριστούλης μας είπε: “Μακάριοι οι ειρηνοποιοί γιατί αυτοί είναι πραγματικά παιδιά του Θεού! Αυτό που νιώθεις και επιδιώκεις είναι πολύ σημαντικό γιατί σε φέρνει στην αγκαλιά του Χριστούλη. Αυτός πρώτος έφερε την ειρήνη στον κόσμο! Ευτυχισμένοι αυτοί που φέρνουν την ειρήνη! Που την έχουν μέσα τους και θέλουν να την σκορπίσουν απλόχερα γύρω τους! Αυτοί είναι πραγματικά παιδιά του Θεού! 
    Ο Ραφαήλ ένιωσε την καρδούλα του να πλημμυρίζει από χαρά. Ανάμεσα στους συμμαθητές του, στους γονείς του, σε όλον τον κόσμο... θέλει την αγάπη και την ειρήνη! Γιατί είναι αληθινό παιδί του Θεού!
Σ.Δ. Δασκάλα

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου