menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Το σχολείο της Εκκλησίας (Για τους μικρούς φίλους)

- Καλό Σαββατοκύριακο! ευχήθηκε στην κυρία του και στους συμμαθητές του ο Ραφαήλ και έτρεξε στην μανούλα του που τον περίμενε έξω από το σχολείο.

Είδε από μακριά τον Γιάννη μαζί με τον αδερφό του τον Γιώργο και τους φώναξε.

- Παιδιά! Αύριο έχουμε κατηχητικό!

- Ναι, Ραφαήλ! Θα έρθουμε!

-Πώς τα πήγες στο σχολείο σήμερα; τον ρώτησε η μανούλα του.

- Άριστα στην ορθογραφία! Άριστα στην Αντιγραφή! Άριστα στα Μαθηματικά! Είπε με ένα μεγάλο χαμόγελο και τα ματάκια του να λάμπουν ο Ραφαήλ.

- Μπράβο! Συγχαρητήρια! Ο Θεούλης να σε φωτίζει πάντα!

- Μαμά, σήμερα το πρωί είπα την προσευχή στο σχολείο! Κι ένιωσα μεγάλη χαρά και περηφάνια.

- Μπράβο, Ραφαήλ! Έκανες το καλύτερο δώρο στον Κύριό μας! Για πες μου; Μήπως μάλωσες με κανένα συμμαθητή σου;

- Μαμά, ο Χριστούλης είπε: “Αγαπάτε Αλλήλους” κι εγώ αυτό το έχω πάντα στο μυαλό μου.

Το Σάββατο θα δει φίλους του που πηγαίνουν σε άλλο σχολείο. Θα δει και τον καλό του κύριο που τους μιλάει με τόση αγάπη για τον Χριστούλη. Μαθαίνει μαζί του άλλα πράγματα, διαφορετικά, που κάνουν την καρδούλα του να γίνεται ελαφριά σαν το πούπουλο και να πετάει στους ουρανούς. Αυτές είναι οι καλύτερες ώρες του!

Μαθαίνει για τη ζωή των Αγίων και τα μαρτύριά τους! Μαθαίνει πρώτος το Ευαγγέλιο της Κυριακής και το λέει και στη μαμά του! Και τι ωραία τραγούδια που λένε! Μα δεν τους λείπουν και τα παιχνίδια!

- Είναι μια γωνιά αγάπης! Του λέει η μανούλα του. Μια γωνιά μέσα στην αγκαλιά του Χριστούλη!

- Καλημέρα κύριε! Λέει χαμογελαστός ο Ραφαήλ.

- Καλώς τον Ραφαήλ! Πρώτος ήρθες σήμερα! Μπράβο! Πάντα πρώτος να τρέχεις για τον Χριστούλη! Του είπε χαϊδεύοντάς του το κεφαλάκι.

............................................................................................................................

Ο Ραφαήλ ξαναγύρισε στην πραγματικότητα. Σ' αυτήν την πραγματικότητα που χρειάζεται να σταματήσουν για λίγο καιρό τα κατηχητικά σχολεία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Για να προστατευθούν και να προστατέψουν τους δικούς τους. Και να ξανασυναντηθούν πάλι με το καλό όταν τα πράγματα θα είναι καλύτερα. Κι ο Ραφαήλ νιώθει την ανάγκη να προσευχηθεί και να πει στον Χριστούλη να φυλάει την οικογένειά του, τους συμμαθητές του, όλον τον κόσμο. Σηκώνει το δεξί του χεράκι ενώνοντας τα τρία δαχτυλάκια του.

- Άγιος ο Θεός ...

Σ.Δ..Δασκάλα

 


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου