menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

"Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΛΩΡΙΝΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ."!!!

Άρχισαν και πάλι τα τύμπανα....

Μόλις μπήκαμε και πάλι στην περίοδο των αυστηρών μέτρων, λόγω της πανδημίας, άρχισαν πιο έντονα να μιλούν κάποιοι δημοσιογράφοι κ.α. κατά της Θείας Κοινωνίας, προβάλλοντάς την ως μέσον μετάδοσης του COVID 19.

Σήμερα το πρωί (05/11), άκουσα έναν γνωστό δημοσιογράφο της πρωινής ζώνης του ΡΑΔΙΟ ΒΕΡΑ, να λέγει τα εξής:  "Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ ΧΛΩΡΙΝΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ."   (κ. Μάκης Θεοδώρου  - Ράδιο ΒΕΡΑ, στις 9:10 π.μ).   

Παρότρυνε στους ακροατές του  να μην κοινωνούν κατά την περίοδο που θα ισχύουν τα έκτακτα μέτρα (λόγω της πανδημία), λέγοντας: "Δεν χάθηκε ο κόσμος.... αργότερα, αφού αποσυρθούν τα μέτρα...". 

Πιστεύω, πως ο κ.Μ.Θ. τα είπε όλα αυτά χωρίς να τα σκεφτεί καλά. Θεωρώ πως είναι άνθρωπος συνετός και γνώστης πολλών θεμάτων που ενδιαφέρουν την περιοχή μας. Δεν είναι, όμως, γνώστης ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ και ΘΕΟΛΟΓΙΚΏΝ θεμάτων. Γι' αυτά ας μιλήσουν εκείνοι που βιώνουν καθημερινά την παρουσία του Θεού στη ζωή τους και, κυρίως,  μέσω των Ιερών Μυστηρίων. με αποκορύφωμα τη Θεία Ευχαριστία. 

Συμφωνώ, πως ο Θεός δεν είναι... χλωρίνη...

Ο αληθινός Θεός μας, ο  Κύριος Ιησούς Χριστός, είναι ο ΠΛΑΣΤΗΣ και ΔΗΜΙΟΥΡΓΌΣ όλων των ανθρώπων και πάσης ορατής και αοράτου κτίσεως. 

Είναι Αυτός που μας χάρισε τη ζωή και όλα τα αγαθά. 

Είναι ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ όλου του κόσμου.

Είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ, η ΟΔΟΣ και η ΖΩΗ.

Είναι εκείνος που είπε στου Αγίους Αποστόλους Του και σ' όλη την Εκκλησία Του: "Σας δίνω την εξουσία να πατάτε επάνω σε φίδια και σκορπιούς και επάνω σ' όλη τη δύναμη του εχθρού και τίποτε δεν θα σας βλάψει..."

Είναι Αυτός που έδωσε το Αίμα του πάνω στο Σταυρό για κάθε άνθρωπο, ακόμη και γι' αυτούς που τον βλασφημούν...

Είναι Αυτός που σφαγιάζεται καθημερινά και θυσιάζεται αναίμακτα πάνω στην Αγία Τράπεζα για να θρέψει όσους προσέρχονται "Μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης..."

Η πίστη και η μακρόχρονη εμπειρία της Εκκλησίας μας μάς βεβαιώνει: πως το ΣΩΜΑ και το ΑΙΜΑ του Κυρίου μας Ιησού Χριστού μας προσφέρει: ΖΩΉ, ΥΓΕΙΑ, ΑΦΕΣΗ ΑΜΑΡΤΙΩΝ κ.α. 

Δεν οδηγεί στο θάνατο εκείνους που κοινωνούν με επίγνωση της αμαρτωλότητάς τους και με σχετική προετοιμασία.

 "Διότι εκείνος ο οποίος τρώει και πίνει ανάξια τα πάντιμα αυτά δώρα, τρώει και  πίνει 

κρίμα και καταδίκη για τον εαυτό του, επειδή δεν κάνει καμία διάκριση του σώματος 

και του αίματος του Κυρίου από τις συνήθεις, και κοινές τροφές του  σώματος. Ακριβώς 

δε, διότι ανάξια κοινωνείτε από τα τίμια δώρα, υπάρχουν μεταξύ σας πολλοί ασθενείς και 

πολύ βαρειά άρρωστοι· αρκετοί δε και πεθαίνουν. (Α Κορ. 11,29-30

Επί 42  ολόκληρα χρόνια, κοινωνώ ασθενής στο ναό, στα σπίτια, στις κλινικές, στα νοσοκομεία, στις φυλακές κ.α. και δεν μου μετέδωσαν καμία μολυσματική ασθένεια. Αυτό το βεβαιώνουν όλοι οι ιερείς και οι άγιοι της Εκκλησίας μας.

Ο ιερέας, ο διάκονος του θυσιαστηρίου και του λαού του Θεού, μεταδίδει το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας σε πολλούς ασθενείς (σε κλινικές 30-50 πιστούς), και, στη συνέχεια, καταλύει ολόκληρο το περιεχόμενο του αγίου Ποτηρίου (που περισσεύει) και δεν παθαίνει τίποτε. Αυτό συμβαίνει και σε κάθε Θ.Λειτουργία. 

Αυτό το γεγονός δεν σας λέγει τίποτε; 

Αν δεν σας πείθει αυτό το θαυμαστό γεγονός στη ζωή του κάθε ιερωμένου, τότε....

Η Θ. ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν μεταδίδει κανένα COVID 19, αλλά ούτε και άλλα μικρόβια.

Είναι βλάσφημο να χρησιμοποιούμε το όνομα του Κυρίου με τρόπο που δεν αρμόζει σε χριστιανούς, όπως "Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΛΩΡΙΝΗ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΜΙΚΡΙΟΒΙΑ"

Όσοι έχουμε μπροστά μας ένα μικρόφωνο ή μια κάμερα, και απευθυνόμαστε στον ορθόδοξο λαό μας, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τι λέμε. 

Τα θέματα της πίστεως είναι πολύ λεπτά.  

Θα πρέπει να γνωρίζουμε πως όλοι όσοι μιλούμε μέσω της τηλεόρασης και του ραδιοφώνου και του διαδικτύου επηρεάζουμε πολλούς ανθρώπους. 

Αλίμονο αν προβάλλουμε την πλάνη...

Και συ, λαέ του Θεού, κλείσε τ' αυτιά σου σε ακούσματα που δημιουργούν αμφιβολίες και ταραχή.

Μείνε κοντά στους κανονικούς πατέρες της Εκκλησίας μας και κάνε υπακοή σ' αυτούς, διότι αυτοί θα δώσουν λόγο στο Θεό για μας...

π. Θεόδωρος Μπατάκας


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου