menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Σημείο από τον Ουρανό!

Ο ονομαστός Ρουμάνος Γέροντας Κλεόπας Ηλίε (+1998), ο μεγάλος πνευματικός πατέρας των ορθοδόξων Ρουμάνων και εφάμιλλος των γνωστών νέων αγίων μας (Παϊσίου, Πορφυρίου, Ιακώβου κα.)  φανέρωσε στα πνευματικά του παιδιά, μεταξύ των άλλων, κι ένα παλαιό θαύμα με τον Γέροντά του, τον Ηγούμενο π. Ιωαννίκιο. 

Είναι σπουδαίο να το γνωρίσουμε κι εμείς, οι σημερινοί χειμαζόμενοι χριστιανοί, για να ενισχυθούμε και να δούμε την σημασία της υπακοής στην Εκκλησία του Χριστού.

π. Υάκινθος

................................................................................

"... το έτος 1925, μετά την αλλαγή του Ημερολογίου, ο π. Ιωαννίκιος ευρισκόταν σε πλήρη ανησυχία και αμφιβολία για το τι πρέπει να πράξη. 

Δεν εγνώριζε, αν το Νέο Ημερολόγιο είναι καλό ή κακό. Λοιπόν, καλείσθηκε στο κελλί του κι άρισε να νηστεύη και να παρακαλή τον Θεόν να του δώση ένα ΣΗΜΕΙΟ, ποιο Ημερολόγιο να κρατήση για την Σκήτη του, το Παλιό ή το Νέο. 

Μετά από διάστημα 20 ημερών νηστείας και προσευχής, βλέποντας οι Μοναχοί, ότι ο Ηγούμενος δεν έδινε σημαία ζωής, εσκέφθησαν ότι δεν πρέπει να αποθάνη εξ αιτίας της νηστείας. 

Τότε απεφάσισαν μεταξύ τους να παραβιάσουν την πόρτα του κελλίου του και να του σώσουν την ζωή.

Ο Ιεροδιάκονος Γυμνάσιος Πριστάβ, σαν πιο θαρραλέο, εσήκωσε την πόρτα από τις κλειδώσεις της και ευρήκε τον Ηγούμενο κάτω πεσμένο πολύ αδύνατο και με το Ψαλτήριο δίπλα του....

Μετά από πολλές ημέρες νηστείας, είδε ψηλά στον αέρα τρεις ιεράρχας, ενδεδυμένους με αρχιερατικά άμφια, οι οποίοι έμοιαζαν με τους Τρεις Ιεράρχας. 

Ο μεσαίος εξ αυτών είπε με δυνατή φωνή σαν σάλπιγγα:  

- Ιωαννίκιε, γιατί αμφιβάλλεις και δεν κάνεις ΥΠΑΚΟΗ;  Ή δεν εδιάβασες ότι η υπακοή είναι μεγαλύτερη από την θυσία (το μαρτύριο); Λοιπόν, κάνε ΥΠΑΚΟΗ στους μεγαλυτέρους σου, διότι δεν θα απολογηθής εσύ για την διόρθωση του Ημερολογίου!

Κατόπιν, αφού τον ευλόγησαν και οι τρεις μαζί μια φορά, ανέβησαν στον ουρανό και δεν τους είδε πάλι. Απ' εκείνη την ημέρα, ο Γέροντας (ο Ηγούμενος  της Σκήτης) ακολούθησε την Εκκλησία που απεφάσισε το Νέο Ημερολόγιο..."

 

Από το βιβλίο: "Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΚΛΕΟΠΑ", 

του Αρχμ. Ιωαννικίου Μπαλάν, εκδόσεις "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΚΥΨΕΛΗ", σελ. 39



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου