menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

- Οι παπάδες μας είπαν!!!

Ο περικαλλής Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Βόλου 

Για πρώτη φορά, εορτάστηκε στο Βόλο η μνήμη του Πολιούχου της πόλεως, του Αγίου Νικολάου, με κλειστές τις πόρτες του περικαλλούς Ιερού του Ναού. Θλίψη και πόνος επεκράτησαν στις ψυχές των εφημερίων, των ενοριτών, αλλά και όλων των συμπολιτών μας που τιμούσαν την ημέρα αυτή ιδιαιτέρως, αφού γιόρταζε ο προστάτης του τόπου, ο παππούς μας. 

Πρόκειται για ένα μεγάλο θρησκευτικό πανηγύρι και ένα σπουδαίο γεγονός της χρονιάς για την πόλη.  Εκατοντάδες πιστοί ερχόντουσαν να προσκυνήσουν το χαριτόβρυτο λείψανό του αγίου και την ιερή εικόνα του, να συμμετάσχουν στην μεγαλόπρεπη λιτανεία και σ' όλες τις ιερές ακολουθίες.

Εφέτος η εικόνα που παρουσίαζε το προαύλιο του Ναού ήταν απελπιστική. Ήταν έρημο από την ανθρώπινη παρουσία των πιστών, αφού απαγορεύονταν η είσοδος σ' όλους. Σε κάθε είσοδο της πλατείας υπήρχαν αστυνομικοί που ενημέρωναν τους περαστικούς και τους προσκυνητές που δεν είχαν ενημερωθεί για τις αυστηρές κυβερνητικές αποφάσεις.  Εμπόδιζαν την είσοδο των ανθρώπων όχι μόνο στο προαύλιο, αλλά και στους πέριξ δρόμους που γειτνιάζουν μ' αυτό. Μόνο κάτι σκυλιά κυκλοφορούσαν ελεύθερα με τη συνοδεία γλάρων και περιστεριών...

Κάποιοι συμπολίτες μας θύμωσαν για την την όλη κατάσταση και προσπαθούσαν να ανακαλύψουν το ποιος έδωσε αυτή την απαγορευτική εντολή... Ένας επαγγελματίας, που κατά τον νόμο είχε την άδεια να έχει ανοικτό το κατάστημά του, ερώτησε αγανακτισμένος έναν ένστολο: 

- Ποιος σας είπε να ερημώσετε την πλατεία και να εμποδίζεται την κίνηση ακόμη και στους γύρω δρόμους; Εδώ είναι το μαγαζί μου και περίμενα σήμερα να δουλέψω. 

Και η απάντηση του ένστολου: 

- Οι παπάδες μας είπαν...

Ήταν μια εύκολη απάντηση. 

Άντε να ψάξει να βρει ο άλλος την αλήθεια. Του αρκούσε αυτός ο λόγος. Όλη η ευθύνη ρίχτηκε στους... "παπάδες".

Όμως, αυτό είναι ψέμα, συκοφαντία και μομφή κατά ιερατικών προσώπων που αναλίσκονται όλες τις ώρες στη διακονία του λαού. Οι εφημέριοι του Ναού ήθελαν τις πόρτες του Ναού ανοικτές για όλο το λαό. Θα μπορούσαν να εφαρμοστούν τα αναγκαία μέτρα, με σκοπό οι πιστοί να ικανοποιήσουν την μεγάλη τους πνευματική ανάγκη. Οι παπάδες δεν... έδωσαν την σχετική απαγορευτική εντολή. Άλλωστε, δεν είναι δική τους δουλειά και αρμοδιότητα... Ο κάθε λογικός άνθρωπος μπορεί να το κατανοήσει...

Τελικά, ποιος έδωσε την απαγορευτική εντολή για να αποκλειστούν ΑΠΑΝΤΕΣ από τη συμμετοχή στην θρησκευτική πανήγυρη και να γεμίσουν με κόκκινες απαγορευτικές κορδέλες οι γύρω δρόμοι; 

Ασφαλώς, ήταν κυβερνητική εντολή αφού ήρθε στη πόλη μας ολόκληρος υπουργός για να συντονίσει την όλη κατάσταση. Οι ένστολοι είχαν τις σχετικές εντολές από τους προϊσταμένους τους και όχι από τους... "παπάδες".


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου