menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

Λιτά και διακριτικά τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου

Με απλότητα και διακριτικότητα, χωρίς την λάμψη και την πολυκοσμία των παρελθόντων ετών, λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος εόρτασε φέτος τα ονομαστήριά του, στο Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Ζώνης του εκκλ/κού Ξενώνα της Άλλης Μεριάς, κεκλεισμένων των θυρών. Μπορεί ο ιερός Κλήρος και ο πιστός λαός της Δημητριάδος να μη μπόρεσαν σωματικώς να βρεθούν κοντά στον Ποιμενάρχη μας, τούτη την ευλογημένη μέρα, εντούτοις τον συνόδευσαν προσευχητικώς, εκφράζοντας την αγάπη, τον σεβασμό και την προσήκουσα τιμή προς το πρόσωπό του, αναγνωρίζοντας την πολυετή, πολύκαρπη και καλλίκαρπη προσφορά και διακονία του στον τόπο μας και όχι μόνο.

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός, Αρχιερατικός Εσπερινός, κατά την διάρκεια του οποίου τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς μας Αρχιμ. Μάξιμος Παπαϊωάννου.

Ανήμερα της εορτής τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην οποία τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν, εκ μέρους του Ιερού Κλήρου, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος. Το Ιεροψαλτικό αναλόγιο στελέχωσαν οι εκ των καλλιφωνοτέρων Κληρικών μας Αρχιμανδρίτες Σεραφείμ Κοντακτσής και Καλλίνικος Γεωργακόπουλος, οι οποίοι απέδωσαν αρτίως και σεμνοπρεπώς τους ύμνους της εορτής και της Θείας Λειτουργίας.

Στην Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος αφιέρωσε την Θεία Λειτουργία της εορτής του στους ιατρούς, νοσηλευτές, που διακονούν στα νοσηλευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας και στους νοσούντες από την πανδημία, ιδίως, όμως, σε όσους εργάζονται και μάχονται στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ευχήθηκε από καρδιάς στους Εκπαιδευτικούς και στους μαθητές των σχολείων της χώρας, με αφορμή την εορτή των Προστατών της Ελληνικής Παιδείας Αγίων Τριών Ιεραρχών. Στα πρόσωπα των δύο συλλειτουργών του, ευχαρίστησε όλους τους Κληρικούς της Τοπικής μας Εκκλησίας, «τους αδελφούς μου, τους δικούς μου ανθρώπους, με τους οποίους δίνουμε την μαρτυρία του Χριστού, αγιάζοντας τους ανθρώπους. Είναι το καύχημά μου!». Ευχαρίστησε, επίσης, τις Μοναστικές Αδελφότητες του τόπου μας, που χαρακτήρισε «θησαυρό μας, πύργους, που περιβάλλουν την Τοπική μας Εκκλησία». Ευχαρίστησε τους τοπικούς Άρχοντες, με τους οποίους «διαχρονικά συνεργαζόμαστε, με άψογο τρόπο, καθώς, ο καθένας από τη μεριά του, διακονούμε έναν λαό ευλογημένο». Ευχαρίστησε τους συνεργάτες του στο πολύπτυχο έργο της Τοπικής μας Εκκλησίας, την Ιεροψαλτική οικογένεια της Μητροπόλεώς μας, τα μέλη των ενοριακών εκκλ/κών Συμβουλίων, τους δ/ντές και καθηγητές των Σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας, που κρατούν ζωντανή την παράδοση των εκκλησιαστικών τεχνών, τα στελέχη της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών: «πιστεύουμε ότι δε μπορεί να υπάρξει Εκκλησία χωρίς να θεολογεί και να διαλέγεται. Αυτό ενέχει ένα διακύβευμα, εντούτοις, μόνον έτσι μπορούμε ν’ απαντήσουμε στα σημερινά προβλήματα των ανθρώπων». Ευχαρίστησε, επίσης, τα στελέχη του Πολιτιστικού Οργανισμού «Μαγνήτων Κιβωτός», «που εργάζονται για την διάσωση του πολιτισμού, της παράδοσης και των εθίμων μας, του φυσικού μας περιβάλλοντος». Ευχαρίστησε τους «Λειτουργούς Υγείας της Αγάπης», για την προσφορά τους, κυρίως τούτη την περίοδο, τους εθελοντές και τις εθελόντριες των ενοριών, που κρατούν ζωντανό το κοινωνικό έργο, σε δύσκολες συνθήκες, τον επικεφαλής και τα στελέχη του «Εσταυρωμένου», για το πολύπλευρο και θαυμαστό έργο τους στα σωφρονιστικά ιδρύματα και όχι μόνο, τον δ/ντή και τα στελέχη του Βρεφονηπιακού μας Σταθμού, τα στελέχη του Αθλητικού Συλλόγου «Δημητριάς», για το έργο που επιτελούν, κυρίως στην ευαίσθητη, κοινωνικά, ομάδα των μικρών ΡΟΜΑ, τους δωρητές και ευεργέτες της Τοπικής μας Εκκλησίας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον τηλεοπτικό σταθμό astra, για την απευθείας μετάδοση των ιερών Ακολουθιών και ευχήθηκε «του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί, με αδελφούς Αρχιερείς, τον Κλήρο και τον λαό μας και να χαρούμε από κοινού την χαρά της Τοπικής μας Εκκλησίας».

 

Εκ του Γραφείου Τύπου

 



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου