menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Ατομικά δέματα για όλους τους φυλακισμένους της περιοχής μας.

Κατά τις μεγάλες εορτές της Εκκλησίας μας, ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" ετοιμάζει και προσφέρει ατομικά δέματα για όλους τους φυλακισμένους του Νομού Μαγνησίας. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μέριμνα του Συλλόγου με σκοπό να προσφέρει χαρά και ανακούφιση την περίοδο κατά την οποία κυριαρχεί η μελαγχολία στις ψυχές των εγκλείστων αδελφών μας. 

Τα Χριστούγεννα και το Πάσχα όλοι οι χριστιανοί συνευρίσκονται με τους άμεσους συγγενείς τους και χαίρονται καθισμένοι γύρω από το εορταστικό τραπέζι. 

Ακριβώς, αυτό το οικογενειακό γεγονός το στερούνται όλοι οι κρατούμενοι που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα μιας φυλακής.  

Η Εκκλησία, ως μάνα, δεν ξεχνά ούτε αυτά τα παιδιά της. Εκδηλώνει τακτικά την έμπρακτη αγάπη της και ιδιαίτερα κατα τις ημέρες των εορτών.

Προ ημερών, ο Σύλλογος προσέφερε τα ατομικά δέματα των κρατουμένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των δύο φυλακών (Κασσαβετείας και Βόλου) και του Ιδρύματος  Αγωγής Ανηλίκων Βόλου για να τα διανείμουν οι Κοινων. Λειτουργοί  την Μεγάλη Εβδομάδα. 

Στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος -παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"- οι συνεργάτες-εθελοντές του Συλλόγου ετοίμασαν με αγάπη 266 δέματα. 

Το κάθε δέμα περιείχε τα εξής: ανδρικά εσώρουχα (σλιπ και φανελάκι), κάλτσες, οδοντόκρεμα, οδοντόβουρτσα, ξυριστικές μηχανές μπικ, τηλεκάρτα του ΟΤΕ, σαπούνι, χαρτί υγείας, σαμπουάν, τσιγάρα και σφουγγάρι μπάνιου. Η επιλογή των ειδών έγινε από τους ανθρώπους της φυλακής. 

Βεβαίως, όλα αυτά τα είδη συνοδεύτηκαν και με αυξημένο οικονομικό βοήθημα, για τους άπορους φυλακισμένους (400,00Ε)

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου