menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

"Εμένα, λέγει ο Απ. Πέτρος, μου έδειξε ο Θεός ότι κανέναν άνθρωπο δεν πρέπει να τον θεωρούμε μολυσμένο ή ακάθαρτο... " (Πράξ. 10, 28)

Μελετώντας προσεκτικά τα κείμενα της Καινής Διαθήκης, παρατηρούμε πως εκεί μπορούμε να βρούμε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματά μας. Αν εμείς οι σύγχρονοι χριστιανοί αξιοποιούσαμε καθημερινά το Ευαγγέλιο και τα άλλα κείμενα της Κ. Διαθήκης, θα είμασταν πραγματικό φως και άλας της γης, όπως μας θέλει ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Δεν θα παρουσιάζαμε διχογνωμίες και διγλωσσίες. Δεν θα μοιράζαμε τους ανθρώπους σε κατηγορίες. 

Όλοι οι άνθρωποι αξίζουν την έμπρακτη αγάπη μας. Όποιοι κι αν είναι. Δεν αγαπάμε ΜΟΝΟ εκείνους που συμφωνούν μαζί μας ή ανήκουν σ' αυτό που θέλουμε να εκπροσωπούμε (θρησκευτικά, πολιτικά, κομματικά, οικονομικά, εθνικά κ.α.). Για το Θεό και τα υπάκουα παιδιά Του, ΟΛΟΙ οι συνάνθρωποί μας είναι αδέλφια μας. Προσευχόμαστε γι' αυτούς, τρέχουμε να βοηθήσουμε στην ανάγκη τους, δεν τους κατακρίνουμε, δεν τους ταπεινώνουμε, δεν τους συμπεριφερόμαστε ως υποδεέστερους.... μολυσμένους ή ακάθαρτους. Όλους τους διακονούμε με διάκριση στην ανάγκη τους: τσιγγάνους, μετανάστες, πρόσφυγες, άστεγους, ηλικιωμένους, φυλακισμένους, αποφυλακισμένους, άρρωστους, επαίτες  κ..α 

Όλα αυτά, που γράψαμε πιο πάνω, 
είναι μια καθαρή απάντηση του "Ε"
σ' εκείνους τους αδελφούς που θέλουν να μας βάζουν όρους 
για το που θα προσφέρουμε τις δωρεές τους...







▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου