menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

-Ναι, πρέπει να είμαστε σαν λευκά περιστεράκια! (Για τους μικρούς μας φίλους)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: https://www.facebook.com/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B1-kostas-korakas-360580724797001/

-Ναι, πρέπει να είμαστε σαν λευκά περιστεράκια!

-Δροσούλα! Φώναξε ο Ραφαήλ και κρύφτηκε πίσω από ένα μεγάλο θάμνο. Η Δροσούλα, τον είδε με την άκρη του ματιού της αλλά έκανε πως τον ψάχνει. Άκουσε τα πνιχτά γελάκια του καθώς δεν μπορούσε να τα συγκρατήσει.  

-Σε βρήηηηκα! Του είπε και τον αγκάλιασε. Είναι ο μικρός αδερφούλης της και τον αγαπάει πάρα πολύ. 

-Δροσούλα, Ραφαήλ! Άκουσαν την φωνή της γιαγιούλας τους. Αύριο είναι η Κυριακή της Πεντηκοστής! Ελάτε, εδώ κοντά μου, να σας πω τι γιορτάζουμε...  

-Ναι, καλή μας γιαγιούλα! Είπαν με μια φωνή και έτρεξαν γελώντας στην αγκαλιά της. 

-Αύριο, η εκκλησία μας γιορτάζει την Αγία Πεντηκοστή. Έχουν περάσει πενήντα ημέρες από την Ανάσταση του Κυρίου. Ο Κύριος πάντα μιλούσε στους μαθητές του για το Άγιο Πνεύμα που θα έστελνε από τον Ουράνιο Πατέρα του και θα τους όπλιζε με δύναμη.  Το Άγιο Πνεύμα θα τους φωτίσει να καταλάβουν τη σοφία του Θεού και να μάθουν τις αιώνιες αλήθειες. 

Οι μαθητές του Χριστού και οι γυναίκες που τον ακολουθούσαν μαζί με την Παναγία μας βρίσκονταν στην Ιερουσαλήμ στο υπερώο, τον πάνω όροφο ενός σπιτιού και περίμεναν εκεί με προσευχή την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Έγινε και η εκλογή του Ματθία για να συμπληρωθεί η θέση του δωδέκατου μαθητή.  

Τότε κατέβηκε  το Άγιο Πνεύμα με κρότο και δόξα , σαν πύρινες γλώσσες κάθισε πάνω στα κεφάλια των μαθητών και όλοι γέμισαν με τη χάρη και τη σοφία του Θεού κι άρχισαν να κηρύττουν σε όλες τις γλώσσες και να καλούν τους ανθρώπους να βαπτιστούν και να λάβουν τη χάρη του Αγίου Πνεύματος. Μετά το κήρυγμα του Πέτρου πίστεψαν και βαπτίστηκαν 3.000 άνθρωποι στον Χριστό. 

Έτσι ιδρύθηκε η πρώτη χριστιανική εκκλησία. Η Πεντηκοστή είναι η γενέθλια ημέρα της εκκλησίας μας! Το Άγιο Πνεύμα ίδρυσε την Εκκλησία που είναι το σώμα του Χριστού. Κεφαλή είναι ο ίδιος ο Χριστός και μέλη του εμείς οι πιστοί. Μέσα στην εκκλησία είμαστε όλοι παιδιά του Θεού και με την θεία κοινωνία συμμετέχουμε στην βασιλεία Του. 

-Και τη Δευτέρα γιαγιά, ποια μεγάλη γιορτή είναι και δεν έχουμε σχολείο; ρώτησε η Δροσούλα. 

-Γλυκά μου εγγονάκια, τη Δευτέρα μετά την Πεντηκοστή γιορτάζουμε το πανάγιο, ζωοποιό και παντοδύναμο Πνεύμα, δηλαδή το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος. 

-Να κοίτα γιαγιά, φώναξε ο Ραφαήλ και ένωσε τα τρία πρώτα δαχτυλάκια του. Πατέρας , Υιός και Άγιο Πνεύμα! Το μάθαμε στο κατηχητικό! Είναι ο Παράκλητος! Ξέρω και την προσευχούλα!   

«Βασιλεύ ουράνιε, Παράκλητε, το Πνεύμα της Αληθείας, ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών...” είπε ο Ραφαήλ με ενωμένα τα χεράκια του. 

-Το λέμε και στο Σύμβολο της Πίστεως! Συμπλήρωσε η Δροσούλα που το έμαθε όλο απ' έξω φέτος. 

"Και εις το Πνεύμα το  ΄Αγιον, το Κύριον, το Ζωοποιόν το εκ του Πατρός εκπορευόμενον, το συν Πατρί και Υιώ συμπροσκυνούμενον και συνδοξαζόμενον, το λαλήσαν δια των Προφητών» είπε κι έκανε τον σταυρό της. 

 -Μπράβο! Μπράβο! Είπε η γιαγιά χαϊδεύοντας τα κεφαλάκια τους. Το Άγιο Πνεύμα να σας φωτίζει, να σας οδηγεί στην αλήθεια του Θεού και να γευτείτε τις δωρεές του!      

-Και για να έρθει να κατοικήσει μέσα μας το Άγιο Πνεύμα πρέπει να εξομολογούμαστε, να είμαστε καθαροί από κάθε αμαρτία! Μου το είπε ο πάτερ Νικόλαος όταν πήγα να εξομολογηθώ! Είπε η Δροσούλα. 

-Ναι, πρέπει να είμαστε σαν λευκά περιστεράκια! Είπε ο Ραφαήλ. Το ξέρω κι εγώ! 

-Όταν το Άγιο Πνεύμα συναντήσει έναν άνθρωπο καθαρό από αμαρτίες τον μετατρέπει σε άγγελο! Είπε η γιαγιά. Εύχομαι να είστε πάντα τα αγγελούδια του καλού Θεούλη! 

Σταυρούλα Δημητριάδη, δασκάλα



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου