menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Γιορτάζει η αγία Βιολέτα... (Για τους μικρούς μας φίλους)

Η Δροσούλα πήρε την ζωγραφιά και την έβαλε μαζί με το δώρο πάνω στο γραφείο της. Γιορτάζει η αγαπημένη της φίλη η Βιολέτα και αγόρασε ένα βιβλίο για να της κρατάει συντροφιά στις καλοκαιρινές διακοπές. Κάτι σκέφτηκε και έτρεξε να βρει την γιαγιούλα της. 

-Γιαγιά, γιαγιά! Μπορείς να μου πεις για την Αγία Βιολέτα; 

-Δροσούλα μου, η Αγία Βιολέτα γιορτάζει σήμερα των Αγίων Πάντων! Σήμερα γιορτάζουμε όλους τους Προπάτορες, τους Προφήτες, τους Αποστόλους, τους Μάρτυρες και τους Ιεράρχες, τους Ιερομάρτυρες και Οσιομάρτυρες, τους Όσιους και Δίκαιους, Πατέρες, Ομολογητές, ασκητές, τις Άγιες γυναίκες και παιδιά και τους υπόλοιπους ανώνυμους Αγίους που αγίασε το Άγιο Πνεύμα. Σε όλον τον κόσμο και την Οικουμένη!  

-Γιαγιά, δηλαδή γιορτάζουμε όλοι αυτήν την ημέρα; 

-Ναι, αφού γιορτάζουν όλοι οι άγιοι γιορτάζουμε κι όλοι εμείς που φέρουμε τα ονόματά τους.  Πολλών ανθρώπων τα ονόματα, που μαρτύρησαν και έχυσαν το αίμα τους για την πίστη του Χριστού αλλά και όσων αγωνίστηκαν και αγωνίζονται τον αγώνα της Χριστιανικής ζωής με ακρίβεια και συνέπεια, έμειναν άγνωστα, γι‘ αυτό σήμερα ανεξαιρέτως η εκκλησία μας τιμά όλους τους αγίους, τους Αγίους Πάντες. Όλοι αυτοί ήταν στολισμένοι με αρετές!   

-Και πώς αγίασαν; Τι έκαναν; 

-Είχαν αγάπη, μεγάλη αγάπη για τον Θεό. Όποιος αγαπάει με όλη του την ψυχή, την καρδιά, το μυαλό, την δύναμη τον Κύριο τότε ευλογείται απ’ αυτόν, παίρνει δύναμη και Θεία Χάρη. Αγαπάει όλο τον κόσμο και την κτίση και τα πάντα. Τότε είναι έτοιμος να ομολογήσει την πίστη του και να θυσιαστεί για τον Χριστό. Οι Άγιοι Πάντες είναι οι καρποί του Αγίου Πνεύματος. Aπό την ημέρα της Πεντηκοστής, ο Παράκλητος βρίσκεται στην εκκλησία, φωτίζει, αγιάζει και οδηγεί τους πιστούς στην αληθινή ενότητα. 

-Γιαγιά, όπως τιμούμε τον άγνωστο στρατιώτη στις εθνικές γιορτές; 

-Ακριβώς έτσι! Την Κυριακή των Αγίων Πάντων τιμούμε τον άγνωστο στρατιώτη της Ορθοδοξίας! 

Ας τους επικαλούμαστε πάντα και να ζητάμε τη βοήθειά τους! Να μιμούμαστε το βίο τους και να ακολουθούμε τα ίχνη τους! Έτσι θα ακολουθούμε τον Χριστό τον Οποίο εκείνοι ακολούθησαν! 

-Να αγαπάμε με όλη μας τη δύναμη τον Χριστούλη όπως όλοι οι Άγιοι! Είπε η Δροσούλα και αγκάλιασε την καλή της γιαγιά.  

Σταυρούλα Δημητριάδη, δασκάλα



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου