menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021

Πρόγραμμα εκδηλώσεων στη μνήμη του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας.


Ο Άγιος Λουκάς, εκτός των άλλων, είναι και Προστάτης των μελών, των εθελοντών και των συνεργατών του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ".
 
Για όλους εμάς, τους διακόνους του Συλλόγου, είναι το καλύτερο πρότυπο εθελοντή χριστιανού.
 
Όπου κι αν βρέθηκε (εξορία, φυλακές, κρατητήρια, νοσοκομεία, ναούς κ.α.) ευεργετούσε ανιδιοτελώς τους ανθρώπους, χωρίς να υπολογίσει ποιόν είχε απέναντί του (αλλόθρησκο, άθεο, κομματικό παράγοντα, εχθρό της Εκκλησίας, αλλοεθνή κ.α.).

Έβλεπε ΜΟΝΟ τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού του Ζώντος.

Αυτόν τον Άγιο τιμούμε ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες, επ' ευκαιρία της ιερής μνήμης του. 

Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", πάντοτε πραγματοποιούσε μεγάλες εκδηλώσεις (λατρευτικές και καλλιτεχνικές) προς τιμήν του προστάτου του.

Δυστυχώς, τα μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID- 19 περιορίζουν ή και καταργούν τις μεγάλες συναθροίσεις. 

Πάρα ταύτα, το Δ.Σ. του "Ε", θα πραγματοποιήσει τι εξής εκδηλώσεις, σεβόμενο τα αναγκαία μέτρα που επέβΑλε η Κυβέρνηση. 

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

  • Δευτέρα 7 Ιουνίου και ώρα 6:30 μ.μ. θα τελεστούν: ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ και ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
  • Πέμπτη 10 Ιουνίου και ώρα 6:30 μ.μ. θα τελεστεί πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ με αρτοκλασία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.
  • Πέμπτη 10 Ιουνίου και ώρα 6:00 μ.μ. θα τελεστεί: πανηγυρικός ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ με αρτοκλασία στο εκκλησάκι του Αγίου Λουκά (Θουκυδίδου 10), στην αυλή του ΚΕ.Δ.Α.Β. ΜΟΝΟ για τα μέλη του Συλλόγου.
  • Πέμπτη 10 Ιουνίου και ώρα 7:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες της ΕΤΗΣΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ των μελών του Συλλόγου και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, στην αυλή του ΚΕ.Δ.Α.Β.
  • Παρασκευή 11 Ιουνίου και ώρα 7:00 π.μ. - 9:45 π.μ θα τελεστεί πανηγυρική Θ. Λειτουργία (στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου) και Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των αεινμνήστων μελών και συνεργατών του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
  • Παρασκευή 11 Ιουνίου και ώρα 7:30 μ.μ. θα τελέσουμε Ιερά Παράκληση στο εκκλησάκι τους Αγίου Λουκά στο χωριό Ριζομυλο, ενώπιον των ιερών λειψάνων του αγίου που θα μεταφέρει ο π. Θεόδωρος. Όσοι εκ των συνεργατών μας θα ήθελαν να έρθουν στο Ριζόμυλο, θα πρέπει να έρθουν με δικό τους μέσον.
  • Σάββατο 12 Ιουνίου, στην εκπομπή του Συλλόγου μας "ΕΝ ΦΥΛΑΚΗ ΗΜΗΝ" (στην "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ"), θα παρουσιάσουμε ένα αφιέρωμα στον άγιο Λουκά. Θα έχετε τη δυνατότητα να το ακούσετε και από την ιστοσελίδα του Συλλόγου μας (https://www.estavromenos.net/). 
    Παρακαλούμε θερμά
     τα μέλη του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" 
    να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του Δ.Σ. 
    και κυρίως στις εργασίες της ετήσιας γενική συνέλευσης.

    ▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου