menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2021

"Πρόσεχε, να εκπληρώνεις στο ακέραιο το διακόνημα που σου ανέθεσε ο Κύριος" (Κολ. 4,17)



Όλοι διακονούμε!!!

Ο Απ. Παύλος, στην επιστολή του προς Κολοσσαείς, γράφει τα εξής: "Βλέπε την διακονίαν ην παρέλαβες εν Κυρίω, ίνα αυτήν πληροίς" (Κολ. 4,17).

Ασφαλώς, ο Παύλος δεν συμβουλεύει, ως πνευματικός πατέρας, μόνο τον  Άρχιππο με το να του τονίζει: "Πρόσεχε να εκπληρώνεις στο ακέραιο το διακόνημα που σου ανέθεσε ο Κύριος".

Αυτό το μήνυμα το στέλνει σ' όλους τους χριστιανούς, όλων των αιώνων, διότι οι πάντες έχουμε κάποιο διακόνημα που μας το εμπιστεύτηκε ο Κύριος!!!
  • Είσαι κληρικός... διακονείς το ποίμνιο του Θεού.
  • Είσαι εκπαιδευτικός.... διακονείς τους μαθητές και φοιτητές σου.
  • Είσαι εργαζόμενος (σε οποιαδήποτε εργασία ή δημόσια υπηρεσία)... διακονείς τους συνανθρώπους σου.
  • Είσαι πολιτικός άρχοντας... διακονείς το λαό.
  • Είσαι γονιός... διακονείς τα παιδιά σου.
  • Είσαι σύζυγος... διακονείς τα μέλη της οικογενείας σου.
  • Ό,τι κι αν είσαι, όποια εργασία κι αν εξασκείς, να γνωρίζεις πως είναι ΔΙΑΚΟΝΙΑ.
Όποιος έχει αυτή τη συνείδηση, διακονεί με σύνεση, αγάπη, υπομονή, διάκριση και πραότητα, διότι γνωρίζει πως Προϊστάμενό του έχει τον Ίδιο τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Σ' εκείνον θα δώσει λόγο κατά την μέλλουσα κρίση, στην Β΄Παρουσία Του.

Οι υπεύθυνοι-προϊστάμενοι, θα πρέπει να βλέπουν τους υφισταμένους τους ως αδελφούς εν Χριστώ και να συμπεριφέρονται με πραότητα και σύνεση... 

Όχι με σκληροκαρδία...

Ο Απόστολος, λέγει τα εξής:"Όποια εργασία κάνετε να την κάνετε με την καρδιά σας, σαν να δουλεύετε για τον Κύριο κι όχι για τους ανθρώπους".

"Οι κύριοι, οι προϊστάμενοι, να δίνετε στους εργαζόμενους ό,τι δίκαιο κι αντάξιο της εργασίας τους. Μην ξεχνάτε ότι κι εσείς έχετε Κύριο στον ουρανό" (Κολ. 4,1).

Αλλά και οι υφιστάμενοι να σέβονται τους υπευθύνους, να κάνουν σωστά την υπηρεσία τους και να προσεύχονται γι' αυτούς. 

"Όποια εργασία κάνετε να την κάνετε με την καρδιά σας, σαν να δουλεύετε για τον Κύριο κι όχι για τους ανθρώπους" (Κολ. 3,23).

Αν οι σημερινοί χριστιανοί ακούγαμε με προσοχή τον Απόστολο Παύλο, δηλ. το Πανάγιο Πνεύμα που τον φωτίζει, θα ήμασταν ευτυχείς, χαρούμενοι και ειρηνικοί. 

Μας λείπει το Πνεύμα του Θεού, γι' αυτό και επικρατούν: οι αδικίες, ο γογγυσμός, ο θυμός και η οργή, η αδικία, οι κατακρίσεις, οι δικαστικοί αγώνες και τόσα άλλα, που κάνουν την καθημερινή μας ζωή ανυπόφορη.

Όποιο κι αν είναι το διακόνημά μας σ' αυτή τη γη, ας προσέχουμε για να το εκπληρώνουμε στο ακέραιο, αφού κάποτε θα δώσουμε λόγο στον Κριτή, τον Κύριο Ιησού Χριστό..
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου