menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

-Ο γάμος πρέπει να ευλογείται! (Για τους μικρούς μας φίλους)

Η Δροσούλα κοιτάζει στον καθρέφτη το ωραίο παρανυφικό της και κάνει μια στροφή. 

Πόσο όμορφο είναι! Κατάλευκο με ένα μεγάλο φιόγκο στη μέση! Η μανούλα της, της μάζεψε τα μαλλάκια ψηλά, και της στερέωσε τη στέκα με τα λευκά λουλουδάκια.  

-Μαμά είναι πανέμορφο! Είπε η Δροσούλα  χαρούμενη. 

Ο Ραφαήλ φάνηκε στην πόρτα  ντυμένος με τα καλά του ρούχα. Όλοι είναι έτοιμοι για τον γάμο της θείας τους.  

-Ο γάμος είναι ένα μεγάλο μυστήριο της εκκλησίας μας!  Ο Χριστός τον ευλογεί  και βάζει τα θεμέλια για να δημιουργηθεί μια όμορφη χριστιανική οικογένεια! Είπε η γιαγιά καμαρώνοντας την Δροσούλα. 

-Και  τα στέφανα γιαγιά, γιατί τα βάζουν; ρώτησε ο Ραφαήλ. 

-Τα στέφανα που ενώνουν το ζευγάρι είναι αυτά που θα κερδίσουν στον ουρανό, αν πορευθούν με αγάπη στη ζωή τους για να φτάσουν στον Χριστό! 

Ο γάμος είναι ένας σταυρός που πρέπει να τον σηκώσει το ζευγάρι και να τον αγαπήσει για να κερδίσει την ουράνια Βασιλεία! 

-Και τι σημαίνει αυτό γιαγιά; 

-Σημαίνει ότι στη ζωή τους θα συναντήσουν χαρές και λύπες, δυσκολίες και προβλήματα. Γι΄ αυτό θα πρέπει να πορευθούν ενωμένοι κι αγαπημένοι, με σεβασμό  και πίστη. Τότε δεν θα είναι μόνοι τους. Θα έχουν τη βοήθεια του Κυρίου.  

-Γιαγιά, πόσο σημαντικό είναι να παίρνει το ζευγάρι την ευλογία της εκκλησίας! 

    -Ναι, γιατί το Άγιο Πνεύμα αγιάζει, φωτίζει και ενισχύει μέσα από την αγάπη, το νέο ζευγάρι. Όταν γίνεται το μυστήριο, προσευχόμαστε όλοι  ο Θεός να τους ευλογήσει για να ζήσουν με αρμονία, και αγάπη.  

 -Ο γάμος πρέπει να  ευλογείται! Γιατί τα πάντα είναι Χριστός! Όλα ξεκινούν και καταλήγουν στον Χριστό! Είπε η γιαγιά κοιτάζοντας τα εγγονάκια της με αγάπη. Αυτός είναι η αρχή και το τέλος. Κοντά Του μόνο συναντάς τη  χαρά και την αλήθεια! Και η καινούρια οικογένεια μόνο εκεί θα στηριχθεί και θα πάρει δύναμη και φώτιση. 

-Μακάρι όλα τα νέα ζευγάρια να ζητούν την ευλογία της Εκκλησίας μας! Είπε η μαμά καθώς έβαζε το τελευταίο λουλουδάκι στα μαλλάκια της Δροσούλας. 

 

 Σταυρούλα Δημητριάδη, Δασκάλα

 

 



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου