menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση!!!

Το πρωί είναι η πιο κατάλληλη ώρα για επικοινωνία με τον Ουρανό.

Η πρωινή προσευχή μπορεί να γίνει με καθαρό το νου από λογισμούς και έννοιες. 

Πολλές φορές, κατά τις προσκυνηματικές μου  επισκέψεις  στο Περιβόλι της Παναγίας -το Άγιον 'Όρος-  άκουσα από τα χείλη χαριτωμένων μοναχών την εξής προτροπή: 

- "Παιδάκι μου, να ξυπνάς μία ώρα πριν την καθιερωμένη πρωινή σου έγερση  και ν' αφιερώνεις το χρόνο σου στην προσευχή και τη μελέτη. Με τον τρόπο αυτό, θα εισπράττεις: χάρη, χαρά, ειρήνη, παρηγορία, δύναμη και άλλα ουράνια δώρα. Κάνε την αρχή βιάζοντας λίγο τον εαυτό σου και, στη συνέχεια, θα σου γίνει μια ευλογημένη συνήθεια. Θ' αναζητάς χρόνο για προσευχή και κατά τη διάρκεια της ημέρας".

Όσοι ευλαβείς χριστιανοί προγραμμάτισαν την πρωινή τους προσευχή με τον τρόπο αυτό, δόξασαν το Θεό για τα ουράνια δώρα Του και έβαλαν μια νέα αρχή στη ζωή τους.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι, μόλις σηκωθούμε από το κρεββάτι τρέχουμε ν' ανοίξουμε το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για να μάθουν τα ... νέα!

Αυτή η συνήθεια, μας... "φορτώνει" το νου με αρνητικούς λογισμούς, μας ταράσσει, μας μελαγχολεί και μας καθηλώνει στη...γη.

Ας αφήσουμε στην άκρη αυτή τη συνήθεια.

Ας δώσουμε μια ευκαιρία στον εαυτό μας  να συνομιλήσει με τον Κύριο, την Παναγία και τους αγίου μας.

Αυτό έχουμε περισσότερο ανάγκη, αν θέλουμε να πορευόμαστε προς την Βασιλεία των Ουρανών...

Ο άνθρωπος έχει ανάγκη της παρουσίας του Θεού μέσα του, για να μπορέσει να φέρει εις πέρας τις διακονίες του και να βρίσκεται συνεχώς μέσα στο κλίμα και την ατμόσφαιρα της χάριτος του Θεού.

Μόνο έτσι θα είναι ειρηνικός, πράος και χαρούμενος.

Μακάρι, ο κάθε χριστιανός να ξεκινά την ημέρα του με προσευχή και μελέτη της Γραφής.
π. Υάκινθος

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου