menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

-Ο Άγιος Μάμας (Για τους μικρούς μας φίλους)

Η Δροσούλα με τον Ραφαήλ ξεφυλλίζουν ένα εικονογραφημένο βιβλίο, με τη ζωή ενός εφήβου που μαρτύρησε για την πίστη του στο Χριστό, του Αγίου Μάμα

-Ο Άγιος Μάμας γεννήθηκε στη Γάγγρα της Παφλαγονίας από γονείς χριστιανούς, τον Θεόδοτο και τη Ρουφίνα. Πέθαναν μέσα στη φυλακή προσευχόμενοι κι ο Μάμας έμεινε ορφανός. 

-Για να δω Δροσούλα την εικόνα! Να οι γονείς του! Τους έκλεισαν στη φυλακή γιατί ομολόγησαν τον Χριστό και δεν θυσίασαν στα είδωλα! Και η μαμά του τότε ήταν έγκυος και πέρασε πολλά βασανιστήρια! Δεν άντεξαν και πέθαναν και οι δύο! 

-Άγγελος Κυρίου εμφανίστηκε σε μία αρχόντισσα την Αμμία που της είπε να υιοθετήσει το ορφανό βρέφος. Το μεγάλωσε με πολλή αγάπη και στοργή και σύμφωνα με το πνεύμα του Ευαγγελίου! Είπε η Δροσούλα κοιτώντας την εικόνα του βιβλίου. Το βρέφος έλεγε συνέχεια τη λέξη “μάμα” και γι’ αυτό το ονόμασαν Μάμα. 

-Να εδώ είναι 15 χρονών και μιλάει στους συνομήλικούς του για τον Χριστό! Δεν φοβάται είναι ήρεμος κι ατρόμητος! Είπε σοβαρός ο Ραφαήλ. 

-Κι εδώ τον συλλαμβάνουν οι ειδωλολάτρες και τον χτυπούν αλύπητα! Κρέμασαν στον λαιμό του ένα μολυβένιο βαρίδι και τον έριξαν στη θάλασσα. Ο Θεός όμως τον έσωσε!  

-Βγήκε στη στεριά και πήγε να μείνει στα βουνά συντροφιά με τα άγρια ζώα. Ακόμα και τα λιοντάρια κατάφερε να εξημερώσει! Είπε ο Ραφαήλ κοιτάζοντας τον Άγιο Μάμα να κάθεται μαζί με ένα λιοντάρι που ήταν ήρεμο σαν αρνάκι και μερικά ελαφάκια έξω από μία σπηλιά. 

-Τον έβαλαν και μέσα σε ένα αναμμένο καμίνι! Τον έδωσαν και τροφή στα θηρία! Και σώθηκε με θαυμαστό τρόπο απ’ όλα! Ανέβηκε στη ράχη ενός λιονταριού και διέφυγε. Στο τέλος διαπέρασαν την κοιλιά του  με μια τρίαινα! Αυτό ήταν το μαρτυρικό του τέλος! Πήγε στην αγκαλιά του Κυρίου! 

-Ο Άγιος Μάμας είναι παιδομάρτυρας και μεγαλομάρτυρας! Είναι προστάτης των βοσκών και των υιοθετημένων παιδιών! Είπε η γιαγιά αφήνοντας το βελονάκι που έπλεκε στην ποδιά της. 

-Γιαγιά υπέμεινε πολλά βασανιστήρια σαν να ήταν μεγάλος! Είπε ο μικρός Ραφαήλ θαυμάζοντας την εικόνα του Αγίου. Τα άγρια θηρία ημέρευαν μπροστά του! Κι έζησε σαν ασκητής στα βουνά! 

-Αγαπούσε πολύ τον Χριστό γι’ αυτό του έδωσε πολλά χαρίσματα! Μην ξεχνάμε ότι οι γονείς του ήταν Άγιοι! Είπε η Δροσούλα συγκινημένη από τον βίο του Αγίου. 

-Μακάρι ο Θεός να μας χαρίζει την ηρεμία και τη γαλήνη του Αγίου Μάμα! Η ζωή μας να είναι φωτεινή, ειρηνική! Είπε η γιαγιά αγκαλιάζοντας τρυφερά τα εγγονάκια της! 

Σταυρούλα Δημητριάδη, Δασκάλα

 

 

 

 

 

 

 



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου