menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Ενημέρωση-πρόσκληση για τους συνεργάτες του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ".

Μία ομάδα εθελοντών του "Ε" σε προσκύνημα στα Μετέωρα, προ της πανδημίας.
........................................................................

Όπως είναι γνωστό σ΄όλους, η πανδημία και τα αυστηρά μέτρα της Κυβέρνησης, για την αποφυγή της μετάδοσης του θανατηφόρου ιού (COVID- 19), έχουν επηρεάσει αρνητικά και τη λειτουργία των εκκλησιαστικών δομών της τοπικής μας Εκκλησίας, που λειτουργούν ως παραρτήματα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ". 

Ο σύλλογος, ποτέ δεν διέκοψε την ευεργετική του δράση σ' όλους τους τομείς της διακονίας του. 

Ναι, οι δομές του -κατά την περίοδο της πανδημίας- υποχρεώθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους, αλλά το Δ.Σ., με διάκριση και υπευθυνότητα,  συνέχισε τη δράση του.

Τα οικονομικά βοηθήματα και οι διατακτικές (για αγορά τροφίμων), οι ανθρωπιστικές αποστολές (σ' όλη την Ελλάδα), η ποικίλη βοήθεια προς τους χώρους κράτησης και τα Ιδρύματα, η ψυχολογική στήριξη των συνεργατών μας και όλων των απόρων οικογενειών και εγκαταλελειμένων προσώπων, δεν σταμάτησε ποτέ.  

Τώρα προέκυψε κάτι καινούργιο...

Προ ημερών, με τη χάρη του Θεού, ξεκίνησε το νέο ιεραποστολικό έτος και άμεσα θα πρέπει να γίνει μια επανακίνηση λειτουργίας όλων των δομών που διακονεί ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ":
  1. Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας, 
  2. Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών "ΔΙΑΚΟΝΙΑ",
  3. Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων και άλλων ευπαθών ομάδαων,
  4. Εργαστήριο Ραπτικής και 
  5. Τρεις χώροι φιλοξενίας (μικροί ξενώνες).
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, λόγω της συνέχισης της πανδημίας, θα πρέπει να σεβαστεί όλα τα μέτρα προφύλαξης -που επιβάλει η Κυβέρνηση- για την ασφάλεια των εθελοντών-συνεργατών του, αλλά και όλων των επισκεπτών  στους χώρους του... 

Για του λόγους αυτούς, ενημερώνει με προσωπική επιστολή-πρόσκληση όλους τους συνεργάτες του...
............................................................................

Αγαπητοί μας συνεργάτες, χαίρετε.

    Με την έναρξη του Νέου Εκκλησιαστικού Έτους, το Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου, ο «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», απευθύνεται στους εθελοντές-συνεργάτες του Συλλόγου, που με προθυμία και ενδιαφέρον στηρίζουν και ενισχύουν το ποικίλο και σημαντικό έργο του, εύχεται σε όλους υγεία προσωπική και οικογενειακή και ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας των δομών του «Ε», που διεκόπη κατά τη θερινή περίοδο, αλλά και τη συνέχιση της λειτουργίας του ΚΕ.Δ.Α.Β., που δεν έπαυσε να στηρίζει τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.
      Καλούμε, λοιπόν, όλους τους εθελοντές του «Ε», τηρώντας όλα τα επιβεβλημένα και καθορισμένα,  από το Υπουργείο Υγείας, μέτρα για τον COVID-19, και τις εντολές και οδηγίες της Μητροπόλεώς μας, να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να προσφέρουν την εθελοντική εργασία τους για την ανακούφιση των αναξιοπαθούντων αδελφών μας.  Γι΄ αυτό,  σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες, παρακαλούμε για τα εξής:

1.     Οι έχοντες εμβολιαστεί κατά του covid-19 και οι έχοντες αποδεικτικό νόσησης, μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα σε όλες τις δομές του «Ε», κάνοντας χρήση μάσκας και γαντιών.

2.     Οι μη εμβολιασμένοι οφείλουν να προσκομίζουν αποδεικτικό διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό (Rapid test), το οποίο έγινε εντός 48/ώρου.

3.     Το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων αρχίζει τη λειτουργία του την Τετάρτη, 15/09. 

Όλα αυτά τα μέτρα τα επιβάλλει με αυστηρότητα το Υπ. Υγείας, το οποίο είναι αρμόδιο και για τον έλεγχο του «Εσταυρωμένου». Για περισσότερες πληροφορίες να απευθύνεστε στον κ. Λάμπρο Γιωτόπουλο, Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξή σας...



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου