menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2021

-Μ’ αρέσει να βοηθάω τους άλλους και να τους βλέπω χαρούμενους! (Για τους μικρούς μας φίλους)

-Μπράβο, Δροσούλα! Τα φύλλα είναι έτοιμα! Σ΄ ευχαριστώ που με βοήθησες να τ’ ανοίξω!  

-Γιαγιά, να βάλω τη γέμιση; είπε η Δροσούλα παίρνοντας το μπολ στα χέρια της. 

-Ναι, εγώ θα στρώνω τα φύλλα κι εσύ βάλε τη γέμιση! 

-Μ΄ αρέσει τόσο πολύ να σε βοηθάω γιαγιά! Αλλά και τη μαμά! Και την κυρα-Κατίνα που με στέλνει πολλές φορές στο φούρνο γιατί δεν μπορεί να πάει! Και τον κυρ Παναγιώτη που δεν μπορεί πια να περπατήσει, πηγαίνω να του αγοράσω εφημερίδα! Γιαγιά, έχω καταλάβει ότι όταν βοηθώ κάποιον χαίρομαι πρώτα εγώ! Μ’ αρέσει  να βοηθάω τους άλλους και να τους βλέπω χαρούμενους! Νομίζω ότι αυτό θα ήθελε και ο Χριστούλης! 

-Μπράβο Δροσούλα μου! Μπράβο! Έτσι πρέπει να κάνει κάθε καλός χριστιανός! Να νοιάζεται και να διακονεί τον συνάνθρωπο του όπως έκανε ο ίδιος ο Χριστός για όλους μας!  

Να ξέρεις Δροσούλα μου, όταν βοηθάς έναν άνθρωπο είναι σαν να βοηθάς τον ίδιο τον Χριστό! Οι Άγιοι Απόστολοι είχαν αγκαλιάσει όλους τους φτωχούς, τους ασθενείς και όσους είχαν ανάγκη. Οι πρώτοι χριστιανοί ένιωθαν ενωμένοι σαν μια οικογένεια. Μοιράζονταν τα υπάρχοντά τους μεταξύ τους και κανένας δεν υπέφερε, ούτε πεινούσε. Στις αγάπες, όλοι κάθονταν σ’ ένα τραπέζι κι έτρωγαν αγαπημένοι, προσεύχονταν και κοινωνούσαν. Οι Απόστολοι επειδή ήθελαν να είναι αφοσιωμένοι στο κήρυγμα, χειροτόνησαν επτά Διακόνους που ανέλαβαν το φιλανθρωπικό έργο της πρώτης Εκκλησίας, να φροντίζουν και να βοηθούν τις χήρες και τους φτωχούς. 

-Γιαγιά, ο πρωτομάρτυρας Στέφανος ήταν ένας από τους επτά Διακόνους που λιθοβολήθηκε και μαρτύρησε για τον Χριστό! Είπε η Δροσούλα καθώς πρόσφατα τους είχε μιλήσει η δασκάλα γι’ αυτόν. 

-Ναι, Δροσούλα μου! Οι άλλοι ήταν ο Πρόχορος, ο Νικάνορας, ο Τίμωνας, ο Παρμενίωνας, ο Νικόλαος και ο Άγιος Φίλιππος που γιορτάζει αύριο!  

-Πες μου γιαγιά για τον Άγιο Φίλιππο!  

-Ο Άγιος Φίλιππος καταγόταν από την Καισάρεια της Παλαιστίνης και ήταν ένας από του επτά Διακόνους της πρώτης  Εκκλησίας. Ήταν έγγαμος και είχε τέσσερις θυγατέρες, οι οποίες είχαν το προφητικό χάρισμα. Ο Άγιος Φίλιππος πήγε στη Σαμάρεια και κήρυξε το Ευαγγέλιο κι εκεί βάπτισε χριστιανό και τον Σίμωνα το μάγο. Κατόπιν συνάντησε στον δρόμο έναν αξιωματούχο Αιθίοπα, να διαβάζει τον προφήτη Ησαΐα και τον κατήχησε τον βάπτισε χριστιανό. Στο τέλος πήγε και  στις Τράλλεις της Μικράς Ασίας όπου με τη διδασκαλία του κατάφερε να κάνει όλους τους κατοίκους της πόλης να πιστέψουν στον Χριστό κι έκανε πολλά θαύματα. Σ΄ αυτήν την πόλη ο Φίλιππος παρέδωσε την ψυχή του στον Θεό, αφού πρώτα έχτισε έναν χριστιανικό ναό. 

-Πόσο σημαντικό έργο πρόσφερε ο Άγιος Φίλιππος και όλοι οι Άγιοι Διάκονοι! Πόση ανακούφιση πρόσφεραν στους φτωχούς που δεν είχαν τα απαραίτητα για να ζήσουν! Είναι παράδειγμα για όλους μας! Είπε η Δροσούλα. 

-Μεγάλη η χάρη τους! Ας προσπαθήσουμε να τους μοιάσουμε! Να βοηθούμε τον συνάνθρωπό μας με όποιον τρόπο μπορούμε! Μπορεί να είναι η βοήθειά μας σε χρήματα, σε τρόφιμα, σε είδος αλλά και σε έναν καλό και υποστηρικτικό λόγο  που θα έχει ανάγκη ν’ ακούσει μια πονεμένη ψυχή! Είπε η γιαγιά βάζοντας στο πιατάκι μερικά κομματάκια από την φρεσκοψημένη σπανακόπιτα για την ανήμπορη γειτόνισσα της.

Σταυρούλα Δημητριάδη. Δασκάλα

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου