menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

- Όχι, και στους ... γύφτους!!! (καταγγελία... "χριστιανού")

Αυτές τις γιορτινές ημέρες, ο διάβολος προσπαθεί να πικράνει εκείνους τους αδελφούς που διακονούν ανιδιοτελώς σ' όλους του τομείς δράσης και τις κοινωνικές δομές του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ". 

Ναι, υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας, που δεν καλοβλέπουν την προσφορά του Συλλόγου, αλλά και την δημοσιοποίηση της δράσης του στα Μ.Μ.Ε. και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Αυτοί οι αδελφοί έχουν ένα δικό τους τρόπο να καταγγέλλουν κάποιες ενέργειες του Δ.Σ. και των εθελοντών, χωρίς να γνωρίζουν την αλήθεια, αλλά και την φιλοσοφία του "Ε"που εκπροσωπεί την τοπική μας Εκκλησίας στους πιο ευαίσθητους χώρους της περιοχής μας και όλης της Ελλάδας

Επειδή είναι πρόσφατη μια τέτοια προφορική ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, αναγκαζόμαστε να απολογηθούμε για κάτι που πολλές φορές μιλήσαμε και γράψαμε στο παρελθόν. 

  • ΔΙΑΛΟΓΟΣ ενός χριστιανού με τον Πρόεδρο του "Εσταυρωμένου"
    - Έχω να σας προσφέρω κάτι ρούχα, αλλά εσείς τα δίνεται στους τσιγγάνους, οι οποίοι τα πωλούν στην λαϊκή αγορά. Τους είδα με τα ίδια μου τα μάτια να επισκέπτονται  το ΚΕ.Δ.Α.Β.
    - Τι λες, αδελφέ μου. Στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ι. Μ. Δημητριάδος -παράρτημα του "Ε"- δεν το επισκέπτονται τσιγγάνοι, διότι λειτουργεί μια ολόκληρη κοινωνική δομή αποκλειστικά για κείνους. Ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών η "ΔΙΑΚΟΝΙΑ", ανοίγει κάθε Τρίτη πρωί (10:00 π.μ. - 12:00 μ) για να εξυπηρετούνται οι αδελφοί μας τσιγγάνοι. Εκεί διακονούν 3 -4 συνεργάτες μας 
    - Τους έχω δει να πωλούν τα ρούχα που τους προσφέρετε στην λαϊκή αγορά. Να σας τα δώσω, αλλά να μην τα δώσετε στους... τσιγγάνους.
    - Όχι, αδελφέ μου. Δεν θέλουμε τα ρούχα σου. Να τα προσφέρεις εκεί που νομίζεις εσύ. 

  • ΑΠΟΛΟΓΙΑ...

1ον. Ο "Εσταυρωμένος" διακονεί τον κάθε συνάνθρωπο χωρίς να διακρίνει: πρόσωπο, χρώμα δέρματος, εθνικότητα, γλώσσα, κοινωνική τάξη, ηλικία κ.λ.π. Όλοι οι άνθρωποι -εντός και εκτός φυλακής-  είναι πλάσματα του Θεού και αδελφοί μας. Αυτό αποδεικνύεται καθημερινά στην πράξη και στη διακονία των συνεργατών μας. Έλληνες, αλλοδαποί, πρόσφυγες, μετανάστες, φυλακισμένοι, αποφυλακισμένοι, Ρομά (τσιγγάνοι), άστεγοι, ασθενείς, εγκληματίες, κλέφτες, απατεώνες κ.α. είναι αδέλφια μας και τους αντιμετωπίζουμε με αγάπη, αλλά και ΔΙΑΚΡΙΣΗ.  Κανείς απ' αυτούς δεν εξαιρείται από τις προσφορές του "Ε", αρκεί να αποδεικνύει αυτό που δηλώνει επιδεικνύοντας: αστυνομική ταυτότητα ή αποφυλακιστήριο ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή κάρτα ανεργίας ή άδεια από τη φυλακή ή,φορολογική ενημερότητα ή έγγραφο απορίας ή κάποια βεβαίωση κ.α.. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η εξαπάτηση που πλεονάζει στις μέρες μας.

2ον. Κάποιοι από τους αδελφούς μας Ρομά (τσιγγάνοι) ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, για τις οποίες μεριμνά το Δ.Σ. Τους στηρίζει ποικιλοτρόπως, όσο είναι δυνατόν, εν συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου που εδρεύει στο Αλιβέρι. Δεκάδες άποροι και ταλαιπωρημένοι τσιγγάνοι, που ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες μέσα σε αυτοσχέδιες παράγκες, έχουν βοηθηθεί ποικιλοτρόπως  (προσφορά ξυλείας, καυσόξυλα, διάφορα παραϊατρικά είδη, κλινοσκεπάσματα, ενδύματα, υποδήματα, σχολικά είδη, νάιλον για να σκεπάζουν εξωτερικά την ξύλινη κατοικία τους, έπιπλα, ηλεκτρικά είδη, δώρα για τα παιδάκια τους, εκδηλώσεις στους χώρους τους κ.α.), άσχετα αν η επικοινωνία μαζί τους είναι μερικές φορές επώδυνη, λόγω έλλειψη παιδείας ή και άλλης κουλτούρας. 

3ον . Έχουν αποκλειστεί, από την υλική βοήθεια που προσφέρει ο Σύλλογος, όλοι οι έμποροι των λαϊκών αγορών, μετά από έρευνα των συνεργατών μας.

4ον. Αυτά που λαμβάνουν από τον "Ε" θα τα αξιοποιήσουν, όπως εκείνοι επιθυμούν. Δεν υπογράφουμε κανένα συμφωνητικό. Έχει γίνει ανέκδοτο πια αυτό που ισχυρίστηκε ο αγαπητός αδελφός... Αυτό δεν λέγεται ελεημοσύνη προσφέροντας μεταχειρισμένα που δεν τα χρειαζόμαστε. Ό,τι δεν κοστίζει μην το υπολογίζουμε ως ΔΩΡΕΑ...

5ον. Το Δ.Σ. είναι υποχρεωμένο να πληροφορεί τη διακονία του για να ενημερώνονται ΟΛΟΙ εκείνοι που καταθέτουν χρήματα και υλικά είδη υπέρ των σκοπών του "Ε". Δεν επιζητεί ο Σύλλογος το χειροκρότημα και τον έπαινο κανενός, αλλά την ευχαριστία και τη δοξολογία του Θεού. 

Ταύτα τα ολίγα 
για να καταλάβουν κάποιοι συμπολίτες μας πως 
ο  Ρ Α Τ Σ Ι Σ Μ Ο Σ 
δεν πρέπει να έχει θέση στις καρδιές των χριστιανών. 

Για το Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ"
Ο Πρόεδρος

Ιερεύς Θεόδωρος Β. Μπατάκας




▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου