menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Το Νο1 λάθος που κάνουν οι γονείς όταν μαθαίνουν τα χρήματα στα παιδιά τους (Γουόρεν Μπάφετ)

 
Εάν υπάρχει ένας άνθρωπος που αντιλαμβάνεται τη σημασία του να διδάσκονται τα παιδιά την οικονομική υπευθυνότητα, αυτός είναι ο Γουόρεν Μπάφετ.

Πολύ πριν να γίνει ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της γης και CEO τηςBerkshire Hathaway, ο θρυλικός επενδυτής είχε δημιουργήσει ήδη μια σειρά από μικρές επιχειρήσεις. Σε ηλικία 6 ετών αγόρασε μία 6απλή συσκευασία Coca Cola για 25 σεντς και πούλησε το κάθε κουτάκι αντί 5 σεντς. Σαν παιδί, πουλούσε επίσης περιοδικά και τσίχλες πόρτα-πόρτα.

«Ο πατέρας μου ήταν η μεγαλύτερη έμπνευσή μου», είχε πει ο Μπάφετ σε μία συνέντευξή του στο CNBC το 2013. «Αυτό που έμαθα από εκείνον σε μικρή ηλικία ήταν να έχω τις σωστές συνήθειες από νωρίς. Η αποταμίευση ήταν ένα σημαντικό μάθημα που μου έδωσε».

Όταν τον ρώτησαν ποιο πιστεύει ότι είναι το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι γονείς όταν διδάσκουν τα παιδιά του για το χρήμα, ο δισεκατομμυριούχος είπε: «Κάποιες φορές, οι γονείς περιμένουν ώσπου τα παιδιά τους να φτάσουν 10 χρόνων για να αρχίσουν να τους μιλούν για τη διαχείριση των χρημάτων. Ενώ θα μπορούσαν να αρχίσουν όταν τα παιδιά τους πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο»....

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ: https://www.moneyreview.gr/business-and-finance/international/61460/goyoren-mpafet-to-no1-lathos-poy-kanoyn-oi-goneis-otan-mathainoyn-ta-chrimata-sta-paidia-toys/


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου