menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

-Εκεί σε μια γωνιά του δωματίου της είναι το εικονοστάσι της (Για τους μικρούς μας φίλους)

Η γιαγιά έστρωσε ένα μικρό χαλάκι και γονάτισε. Εκεί σε μια γωνιά του δωματίου της είναι το εικονοστάσι της.  Σ΄ αυτή την γωνιά ανοίγει την καρδιά της στην κυρία Θεοτόκο,  προσεύχεται, την παρακαλεί για την οικογένειά της αλλά και για όλο τον κόσμο. Πόση γαλήνη νιώθει! Δεν περνάει μέρα χωρίς να διαβάσει τους Χαιρετισμούς και την Παράκληση.  

Η Δροσούλα και ο Ραφαήλ καταλαβαίνουν ότι θέλει να μείνει για λίγο μόνη της η αγαπημένη τους γιαγιά και δεν την ενοχλούν. Στη ζωή της, τον πρώτο λόγο τον έχει ο Θεός και τα παιδιά το γνωρίζουν πολύ καλά.  

Κι όταν βγαίνει από το δωματιάκι της λάμπει ολόκληρη. Τότε τρέχουν και την αγκαλιάζουν και της ζητούν να τους πει μια ιστορία. 

-Γιαγιούλα είσαι πάντα χαρούμενη και ποτέ δε θυμώνεις! Είπε ο μικρούλης Ραφαήλ.  

-Δεν κουράζεσαι ποτέ, γιαγιά; Μέχρι να έρθει η μαμά από τη δουλειά ποτέ δεν σταματάς! Είπε η Δροσούλα. 

-Ούτε πονάς γιαγιά; Δεν σε ακούσαμε να παραπονεθείς ποτέ! 

-Εγώ θα πω, είπε ο Ραφαήλ, το σημαντικότερο, Δροσούλα. Η καλή μας η γιαγιά ποτέ δεν μας έχει μαλώσει. Ούτε την έχουμε ακούσει να φωνάζει.... Πόσες αταξίες έχουμε κάνει... 

-Έχεις δίκιο, Ραφαήλ, η γιαγιά μας έχει μεγάλη υπομονή και αγάπη. Μας λέει πάντα τι είναι σωστό και τι όχι και μας συμβουλεύει. Κι εμάς τότε μας σκεπάζει αυτή η γλύκα, η αγάπη της γιαγιάς και σταματάμε τα μαλώματα και τη φασαρία. Μάθαμε να ακούμε τη γιαγιά, τον κάθε λόγο της γιατί ξέρουμε ότι είναι για το καλό μας.  

-Δροσούλα στο σπίτι μας, ποτέ δεν ακούσαμε τη γιαγιά να μιλήσει άσχημα για κανέναν! Ούτε συγγενή, ούτε γείτονα ούτε ξένο. Πάντα έχει ένα καλό λόγο να πει για όλους και να τους δικαιολογήσει. 

-Μας δίνει το καλύτερο παράδειγμα!  

Τα δυο παιδιά κοίταξαν τη γιαγιά τους που τα κοιτούσε με δακρυσμένα ματάκια. Το βλέμμα της γεμάτο αγάπη τα αγκάλιασε. 

-Σ’ ευχαριστώ Θεέ μου τώρα και πάντα και εις τους αιώνες για όλα όσα μου έχεις χαρίσει. Σ’ ευχαριστώ που είμαι εδώ τώρα με τα λατρεμένα εγγονάκια μου! Σ’ ευχαριστώ που μας έχεις γερούς! Δοξασμένο το Άγιο όνομά Σου! 

 Κυρία Θεοτόκε σε παρακαλώ μεσίτευσε στον Υιό σου να κερδίσουμε όλοι την Ουράνια Βασιλεία και να είμαστε όλοι μαζί κοντά Του... 

Δημητριάδη Σταυρούλα, δασκάλα


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου