menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022

Χωρίς το Θεμέλιο; (Ένα κάθε μέρα)

Η Ελληνορθόδοξη παράδοση διδάσκει τους πιστούς πως κάθε ανθρώπινο έργο τους να ξεκινά και να θεμελιώνεται πάνω στο Θεμέλιο που είναι ο Χριστός, ο Κύριος, ο Πλάστης και Δημιουργός. 

Οι πατέρες και οι μητέρες μας καλούσαν τον ιερέα τους να τελέσει την ακολουθία του αγιασμού, να ραντίσει μ' αυτόν τα έργα τους και να ευχηθεί για να έχουν μια καλή πορεία, με την ευλογία της Εκκλησίας.

Σε ποιες περιπτώσεις τελείται ο αγιασμός;

Στην έναρξη κάθε έργου (σε κατάστημα, σε σχολείο, σε αγρούς, σε κτηνοτροφικές μονάδες, σε καθέλκυση πλοίου, σε νέα οικία και σε όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες ενέργειες), αλλά και στην θεμελίωση παντός κτίσματος.

Παλαιότερα οι άνθρωποι θεωρούσαν δεδομένη την ευλογία της Εκκλησίας για το κάθε τι που ξεκινούσαν.

Σήμερα, είναι πολύ σπάνιο να κληθεί ο λειτουργός του θυσιαστηρίου και ποιμένα τους για να ευλογήσει τα έργα των χειρών τους. 

Δεν το νοιώθουν ως ανάγκη, διότι φυγαδεύτηκε η πίστη τους και γέμισε ο τόπος από δαιμόνια που καταλαμβάνουν κάθε χώρο,  εκεί που φυγαδεύεται ο Θεός.

Προ ημερών, κλήθηκα να τελέσω έναν αγιασμό και να θέσω το θεμέλιο μιας νέας οικοδομής.

Εντυπωσιάστηκα από την απόφαση των ανθρώπων, διότι είχα πάνω από 20 χρόνια να βρεθώ σε θεμελίωση οικίας ή άλλου κτίσματος!

Σκέφτηκα το εξής: πόσα σπίτια και άλλα μεγάλα οικοδομήματα έχουν ως θεμέλιο τις βλασφημίες των ιδιοκτητών τους και κυρίως των εργαζομένων που ανέλαβαν την ανοικοδόμηση!

Φοβερό!!!

Τα νέα μας παιδιά δεν γνωρίζουν πια τι πρέπει να κάνουν και προχωρούν ΧΩΡΙΣ ΧΡΙΣΤΟ!!!

Πόσο ευθύνη έχουμε εμείς οι γονείς που ζούμε στην άγνοια την πνευματική και αφήνουμε τα παιδιά μας αμόρφωτα πνευματικά!!!!

Θα δώσουμε λόγο στο Θεό για όλ' αυτά.  

Αν δεν γνωρίζουμε, ας ρωτούμε τους πνευματικούς μας πατέρες.  Αυτή είναι η ασφαλής οδός.

Διαφορετικά, "όλα θα πάνε κατά διαβόλου", όπως λέγει ο λαός μας...
π. Θεόδωρος



Υ.Γ. Σας παρακαλώ να κοινοποιείτε αυτά τα μικρά κείμενα, διότι πρέπει να ενημερωθούν και άλλοι αδελφοί. Είναι ελεημοσύνη και ιεραποστολή και αυτή η κίνηση. 


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου