menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Κοιμήθηκε στην αγκαλιά της μάνας!!!

Στη σημερινή Θ. Λειτουργία ήταν μειωμένο το εκκλησίασμα.  Το ίδιο συνέβη και με τον αριθμό εκείνων που κοινώνησαν. Βέβαια, το γεγονός αυτό ήταν δικαιολογημένο λόγω της φυγής πολλών ενοριτών για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.  

Συγκλονίστηκα από μια υπέροχη εικόνα. Ένα μικρό παιδάκι κοιμότανε στην αγκαλιά της μητέρας του αμέριμνο και ειρηνικό. Κοιμότανε καθ' όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας. Ξύπνησε την ώρα της Θ. Μεταλήψεως για να κοινωνήσει. 

Σκέφτηκα, το πόσο σημαντικό διακόνημα είχε αυτή η μητέρα.  Έφερε το παιδάκι της από τον όρθρο στο Σπίτι του Θεού για να λάβει την ευλογία Του. 

Αυτή η εμπειρία και το βίωμα που αποκτά το παιδί -ν' ακούει τις ψαλμωδίες, να βλέπει τις εικόνες, το πλήθος των πιστών, το φως των  καντηλιών και των κεριών, να γεύεται τη Θ. Κοινωνία και το αντίδωρο, να οσφραίνεται το ευώδες θυμίαμα- είναι μια πύρινη σφραγίδα στην ψυχή του που δεν θα αλλοιωθεί ποτέ. Ακόμη ο ύπνος στο Ναό έχει τη δική του ευλογία. Αρκεί να είμαστε μέσα στο... σκάφος, την Κιβωτό της σωτηρίας.

Θα μπορούσε αυτή η γυναίκα ν' αφήσει το παιδί της στο σπίτι της για να κοιμηθεί. Θα μπορούσε να έρθει μόνη στο Ναό για να απολαύσει τη Θ.Λ. χωρίς έννοια και κόπο. Θα μπορούσε ακόμη και να μην έλθει στην Εκκλησία γιατί έχει ένα παιδί και θα ήταν κουρασμένη. Κι όμως αυτή η ηρωίδα κάνει υπακοή στην εντολή του Χριστού που λέγει στους γονείς και τους παιδαγωγούς: "ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΣΕ ΜΕΝΑ".

Εύγε στην νεαρά μητέρα που μας έδωσε σήμερα ένα παράδειγμα ζωής.

Μακάρι και άλλες μανάδες να οδηγούσαν τα παιδιά τους στο Χριστό και στην Εκκλησία. 

Από θ' αρχίσει η λύση όλων των προβλημάτων.

π. Υάκινθος
/
ΠΗΓΗ της φωτογραφίας: https://tilegrafimanews.gr/arhontariki/paidia-proskynoyn-agies-eikones-foto

▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου