menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

Δύο κείμενα: Πρώτος εορτασμός του Ιερομάρτυρα Αρχιεπ. Κυπριανού, και Άγιος Παΐσιος, Στο διαρκές πανηγυρίζον κελί της Παναγούδας που έγινε Μεγάλη Παναγία

Πρώτος εορτασμός του Ιερομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την χορεία των Νεομαρτύρων! (Μαζί τους και ο ποιητής Βασίλης Μιχαηλίδης).

Γράφει ο Στέλιος Κούκος


Ο υποφαινόμενος και συγγραφέας του άρθρου «Η 9η Ιουλίου του 1821 και το ετήσιο δάκρυ του Ιερομάρτυρα, Κύπρου Κυπριανού» (http://www.pemptousia.gr/?p=316813) έμεινε εμβρόντητος και ενεός, όταν σχεδόν ταυτόχρονα με την δημοσίευση του κειμένου του διάβασε μια είδηση που εν μέρει διέψευδε όσα ισχυριζόταν στο άρθρο του. Οι εξελίξεις έμοιαζαν να έχουν ξεπεράσει σχεδόν όσα ισχυριζόταν!

Κοιτά την ανάρτηση με τι λίγες λέξεις που ίσα ίσα δίνουν την είδηση και βλέπει και τις φωτογραφίες που την συνοδεύουν! Μπορεί να μην του ανατρέπουν όλους τους ισχυρισμούς, αλλά στην ουσία πρόκειται για την έναρξη και την καθιέρωση ενός διαφορετικού στάτους, μια άλλης κατάστασης. Αλλά και αυτό πρόκειται για μια σημαντική αλλαγή σ’ αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα, και μάλιστα επισήμως!


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου