menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Ξεκινούν οι Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις (VIDEO)

    

Από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου ξεκινούν οι φετινές Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις και θα εξελιχθούν καθ’ όλη την διάρκεια του Δεκαπενταυγούστου, σε διάφορους τόπους της Τοπικής μας Εκκλησίας, με την χοροστάσια του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου και με την καλλιτεχνική εκδήλωση, που θα τις συνοδεύει, αφιερωμένη στην Παναγία μας.

Ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων είναι ενταγμένος στο ενιαίο συλλογικό πρόγραμμα για τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή,  που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος διά του Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας και του φορέα της στον πολιτισμό «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» και οι Μικρασιατικοί Σύλλογοι, ''Το Εγγλεζονήσι'', «Ίωνες» και ''Μνήμες Προσφύγων'', με την συνεισφορά της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Είναι δε αφιερωμένος στις «Προσφυγοπούλες Παναγιές», στα ιερά εικονίσματα της Παναγίας, που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες πρόγονοί μας, κατά τον μεγάλο ξεριζωμό από τις αλησμόνητες Πατρίδες, το 1922.       

Τις εκδηλώσεις θα υποστηρίξουν η παραδοσιακή ορχήστρα, με επικεφαλής τον Κώστα Μούτο και η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον Νεκτάριο Δεμελή και τον Βασίλη Αγροκώστα στο τραγούδι, και θα τις κοσμήσουν, με τον εκλεκτό τους λόγο, ο δρ Θεολογίας, μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας Ηλίας Λιαμής και ο Ιμβριώτης Συγγραφέας και Διευθυντής του Γυμνασίου της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Δημήτρης Καραβασίλης. 

Από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου θα ξεκινήσει σήμερα Δευτέρα 1η Αυγούστου, στις 7μ.μ., ο φετινός κύκλος των εκδηλώσεων, εγκαινιάζοντας, με τον τρόπο αυτό, και την ολοκλήρωση της 1ης φάσης του έργου της αποκατάστασης της κεραμοσκεπής και των κάθετων επιφανειών στην νότια και δυτική – εμπρόσθια πλευρά του Μητροπολιτικού μας Ναού. Ύστερα από τέσσερα, περίπου, χρόνια φάνηκε πλέον ο Ναός του Πολιούχου της πόλης μας λαμπρός και μεγαλοπρεπής, στα σημεία τα οποία αποκαταστάθηκαν. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, η μέριμνα του οποίου για την εξέλιξη και εκτέλεση των απαιτούμενων παρεμβάσεων στον Καθεδρικό του Ναό είναι διαρκής, με τον τρόπο αυτό επιθυμεί να εκφράσει την ευαρέσκειά του για την ολοκλήρωση του έργου, ευχαριστώντας όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της 1ης φάσης του έργου, κυρίως δε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, για την διαρκή προσωπική μέριμνα και το συγκινητικό της ενδιαφέρον για την πορεία των εργασιών, καθώς και τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων, Δρ Κωνσταντίνο Φλαμπούρη και το τεχνικό επιτελείο της Αντιπεριφέρειας, όπως, επίσης και τον επιβλέποντα Μηχανικό κ. Γεώργιο Καρύδη.

Ολόκληρο το πρόγραμμα των Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων, το οποίο παρουσίασε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος, δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr


ΔΕΙΤΕ το VIDEO: 

https://imd.gr/wp-content/uploads/2022/08/0-02-05-85453d817f351fe041ef42e552e0f520882271b0f586be2296d0f0295aaf9631_9d46a8ebe256b06a.mp4


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου