menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

-Και σκίστηκαν τα δίχτυα, γιαγιά; (Για τους μικρούς μας φίλους)

-Και σκίστηκαν τα δίχτυα, γιαγιά; ρώτησε ο Ραφαήλ με την έκπληξη ζωγραφισμένη στο προσωπάκι του.

-Ήταν τόσα πολλά τα ψάρια που τα πίεζαν!  Ο Πέτρος  παρακάλεσε με νεύματα τους συνεταίρους του, τον Ιάκωβο και τον Ιωάννη, που βρίσκονταν στο διπλανό πλοίο να έρθουν να τον βοηθήσουν για να τα σύρουν πάνω.

-Θα γέμισε το πλοίο με ψάρια! Ήταν πραγματικό θαύμα!

-Όχι μόνο το δικό τους αλλά και το διπλανό! Ήταν τόσα πολλά τα ψάρια που κινδύνεψαν να βυθιστούν και τα δύο μικρά πλοία!

-Και να φανταστείτε ότι ο Πέτρος μόλις είχε πλύνει τα δίχτυα του στην παραλία! Όλη τη νύχτα έριχναν τα δίχτυα με τον αδερφό του τον Ανδρέα και είχαν κοπιάσει χωρίς αποτέλεσμα!  Ο Κύριος μπήκε στο πλοίο του για να μιλήσει στον κόσμο που τον ακολουθούσε και διψούσε να ακούσει τον λόγο του. Τότε έδωσε εντολή στον Πέτρο να πάει στα βαθιά της λίμνης Γεννησαρέτ και να ρίξει ξανά τα δίχτυα!

-Κι αυτός τον υπάκουσε! <<Κύριε,>> είπε, << όλη τη νύχτα κοπιάσαμε αλλά δεν πιάσαμε τίποτα αλλά θα το ξανακάνω γιατί το λες Εσύ!>>

-Έκανε τέλεια υπακοή! Γι ‘ αυτό κι ευλογήθηκε! Είπε η γιαγιά κοιτώντας τα αγαπημένα της εγγονάκια!

-Αφέθηκε στο θέλημα του Κυρίου! Γι’ αυτό λέμε στην Κυριακή Προσευχή “Γεννηθήτω το θέλημά Σου”! Ζητάμε να κάνουμε υπακοή και να γίνουμε πιστοί μαθητές του και παιδιά του αγαπημένα!

-Γιαγιά, ο Πέτρος έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κύριο! Είπε η Δροσούλα που την άκουγε με προσοχή. Κι ο Κύριος του χάρισε με αφθονία πλούσια τα ελέη Του!

-Ναι, Δροσούλα μου! Αυτό θέλει από μας ! Να τα αφήσουμε όλα πάνω του! Τις έγνοιες μας, τις στενοχώριες μας, τους φόβους μας! Τη ζωή μας ολόκληρη! Να γίνει ο καπετάνιος μας! Να τον ακολουθούμε πιστά! Να σκεφτόμαστε μόνο την αγάπη του! Όπως έκαναν οι μαθητές του!

- Ο Πέτρος ήταν ο πρώτος που κατάλαβε την αγιότητα του Κυρίου κι έπεσε στα γόνατα και τον παρακάλεσε να βγει από το πλοίο του γιατί ήταν αμαρτωλός και δεν ήταν άξιος να βρίσκεται εκεί!

-Όλοι οι ψαράδες ένιωσαν την ευλογία του Κυρίου! Είδαν τον καρπό της υπακοής τού Πέτρου! Άνοιξαν τα μάτια της ψυχής τους!

-Ο Κύριος είπε στον Πέτρο ότι από σήμερα θα τον κάνει να αλιεύει ανθρώπους και να τους οδηγεί στη σωτηρία!

Ο Πέτρος, ο Ανδρέας, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης μετά από το θαύμα αυτό, ένιωσαν συγκλονισμένοι από αυτήν την αποκάλυψη της θείας δύναμης του Χριστού εγκατέλειψαν αμέσως τα δίχτυα τους και τη δουλειά τους από την οποία ζούσαν και τον ακολούθησαν! Έγιναν οι πρώτοι μαθητές του!

-Ακολούθησαν την αληθινή ζωή γιαγιά! Είπε ο μικρούλης Ραφαήλ και η γιαγιά με την Δροσούλα τον αγκάλιασαν...

Σταυρούλα Δημητριάδη, δασκάλα


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου