menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022

Εγκαινιάστηκε ο ανακαινισμένος Γυναικωνίτης του Μητροπολιτικού Ναού Βόλου

          Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία του Βουλευτού Μαγνησίας κ. Κων/νου Μαραβέγια και πλήθους πιστών.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εγκαινίασε τον ολικώς ανακαινισθέντα γυναικωνίτη του Ναού, ο οποίος είχε υποστεί εκτεταμένες φθορές και καταστροφές, που προκάλεσαν η φθορά του χρόνου και η υγρασία. 

Οι εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν, κατά το τελευταίο τρίμηνο, ήταν η συντήρηση, αποκατάσταση, ο καθαρισμός των αγιογραφιών και η επαναγιογράφησή τους, όπου είχαν ολικώς καταστραφεί, ο καθαρισμός των μαρμάρινων επιφανειών και του υπέροχου μωσαϊκού, η συντήρηση και στεγανοποίηση των μεταλλικών παραθύρων, η συντήρηση και αποκατάσταση της βιβλιοθήκης του Ναού, που βρίσκεται στο βάθος του γυναικωνίτου, η τοποθέτηση νέων ξυλόγλυπτων καθισμάτων, η συντήρηση, αποκατάσταση και ο ελαιοχρωματισμός του κλιμακοστασίου.


Προ του αγιασμού των Εγκαινίων, ο Προϊστάμενος του Ναού, Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την ευχή και την εμπιστοσύνη του, που είναι η κινητήριος δύναμη για κάθε καλό έργο μέσα στην Εκκλησία και αναφέρθηκε, με συγκίνηση, σε όλους όσοι με αγάπη και μεράκι εργάστηκαν, τεχνίτες πολλών ειδικοτήτων, καθώς και τις εθελόντριες γυναίκες, που έδωσαν την ψυχή τους για την τακτοποίηση και των τελευταίων λεπτομερειών. Ευχαρίστησε δε και τους απλούς ανθρώπους, που στήριξαν οικονομικώς το έργο, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη τους στον αγώνα και τις πρωτοβουλίες των υπευθύνων.

Από την μεριά του, ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος ευχαρίστησε τα στελέχη του Ναού, τους εθελοντές και όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, τονίζοντας ότι «πολλές φορές είναι δυσκολότερη η συντήρηση από την ανοικοδόμηση ενός Ναού». Ευχήθηκε γρήγορα να ξεκινήσουν οι εργασίες και στον υπόγειο χώρο του Ναού, όπου στεγάζεται το Πν. Κέντρο «Κατακόμβη», «ένα έργο κοστοβόρο, αλλά θεμελιακού χαρακτήρα για την ιστορική συνέχεια του Μητροπολιτικού μας Ναού. Είναι χρέος μας να προλάβουμε, για να μην δυσκολέψει περαιτέρω η κατάσταση στο μέλλον». 

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος ανήλθε στον γυναικωνίτη και αγίασε τον ανακαινισμένο χώρο, που αποδόθηκε πλέον στην κοινή Λατρεία του Θεού.


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου