menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Βράβευση τριών εκθέσεων με θέμα: "Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ"

    Έμπνευση και έργο του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Αγριάς (Βόλου)
* * * 

    Την 8η Δεκεμβρίου 2022, μετά από την ευγενική πρόσκληση της κ. Ζωής Γεροστάθη, Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγριάς Βόλου, επισκέφτηκε το Σχολείο ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", Πρωτοπρεσβύτερος Θεόδωρος Β. Μπατάκας και μίλησε στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Τάξης για τον εθελοντισμό και τα αποτελέσματά του. 
    Με τη σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας και των δασκάλων των δύο τάξεων, συνδιοργανώθηκε ένας διαγωνισμός έκθεσης, με θέμα: "Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ". Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου επέλεξαν τις 10 καλύτερες εκθέσεις και τις απέστειλαν στο Δ.Σ. του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ", το οποίο μελέτησε τα κείμενα και επέλεξε τις τρεις καλύτερες, που ισοβάθμησαν. Διακρίθηκαν οι εκθέσεις των εξής μαθητών:  Μυρτώς Κυπαρίσση (Στ΄ Τάξη), Γιάννη Τίγκα (ΣΤ΄ Τάξη) και Βικτώριας Τσουκάλη (Ε΄ Τάξη). 
      Το Διοικ. Συμβούλιο του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ" συνεχάρη και βράβευσε τους τρείς μαθητές προσφέροντας τους ως έπαθλο αναμνηστικά δώρα. 


Οι τρείς εκθέσεις  που βραβεύτηκαν  1.    «Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ»

Της μαθήτριας

Μυρτώς Κυπαρίσση (ΣΤ’ τάξη)

Την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, ο Πάτερ Θεόδωρος ήρθε στο σχολείο μας. Μας μίλησε, μας έδειξε φωτογραφίες σε σχέση με τον εθελοντισμό. Καθώς βλέπαμε τις εικόνες, μέναμε άφωνοι από το πως ακόμα και μία ζακέτα μπορεί να κάνει έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη ευτυχισμένο.

Το 2020 η έκτη του σχολείου μας πραγματοποίησε μία εθελοντική πράξη στους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου. Μαζί με το δάσκαλο τους έφτιαξαν ένα τοίχο καλοσύνης με κρεμάστρες όπου ό,τι δεν θες πια το αφήνεις, ό,τι χρειάζεσαι παίρνεις. Πριν από λίγες ημέρες ο αντιδήμαρχος καθαρισμού μας έφερε δίπλα στον τοίχο ένα κάδο ανακύκλωσης ρούχων. Επίσης, φέτος πήγαμε με την κυρία των Εργα. δεξιοτήτων και καθαρίσαμε εθελοντικά μία από τις παραλίες της Αγριάς. Εκεί βρήκαμε πάρα πολλά σκουπίδια, μπουκάλια, καλαμάκια, κεσεδάκια από παγωτό κ.ά.

Όποιος έχει όρεξη μπορεί να κάνει άπειρες εθελοντικές πράξεις που μπορεί να μην είναι τίποτα για μας αλλά κάτι πολύ σημανΣΣτικό για κάποιον άλλον. Κάθε καλοκαίρι πολλοί άνθρωποι και πολλά παιδιά καθαρίζουν παραλίες. Είναι μια πολύ καλή διαδικασία για το περιβάλλον αλλά και κάποιες φορές για τα παιδιά διασκεδαστικό. Όλοι έχουμε ρούχα που δεν μας κάνουν πια ή δεν μας αρέσουν. Ας τα δώσουμε λοιπόν σε κάποιον που τα έχει ανάγκη ή σε κάποιον που θα τα μοιράσει σε αυτούς τους ανθρώπους.

Ο εθελοντισμός είναι μία πράξη που σου δίνει χαρά, σε σένα και σε άλλους, καθώς σε κάνει έναν καλοσυνάτο άνθρωπο γεμάτο αλληλεγγύη. Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να είχαν λίγη κατανόηση μέσα τους!

 2. «Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ 

Του μαθητή 

Γιάννη Τίγκα (ΣΤ’ τάξη)

Ο εθελοντισμός περνάει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα προσφοράς και αγάπης προς το συνάνθρωπο. Γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να έχουμε πολλές γνώσεις αυτό τον τομέα. Έτσι στις 6 Δεκεμβρίου μας μίλησε για τον εθελοντισμό σχολείο ο π. Θεόδωρος.

Με το σχολείο μας έχουμε κάνει πολλές εθελοντικές δράσεις. Όμως αυτή που μου έχει μείνει περισσότερο είναι ο “Τοίχος της καλοσύνης”, καθώς είχε το πιο ισχυρό νόημα. Μάλιστα έγινε γνωστός σε ολόκληρη την κοινότητα της Αγριάς και του Βόλου. Ακόμα μια δράση που θυμάμαι είναι όταν ζωγραφίσαμε κάρτες και τις πουλήσουμε συμβάλλοντας στην προσπάθεια που κάνει το “Γηροκομείο Βόλου”.

Νομίζω ότι, δεν χρειάζεται να μας παροτρύνει κάποιος για να βοηθήσουμε κάπως εθελοντικά. Μέχρι και εμείς τα παιδιά μπορούμε να κάνουμε κάτι απλό, αλλά μπορεί να έχει μεγάλη σημασία. Μπορούμε να καθαρίσουμε την αυλή, να ποτίσουμε τα φυτά ή ακόμα και να στρώσουμε το κρεβάτι μας.

Συνοψίζοντας το να βοηθάς κάπου εθελοντικά σε γεμίζει με άφθονα συναισθήματα αγάπης και χαράς, επειδή ξέρεις ότι έχεις βοηθήσει κάποιον. Τελευταίο, αλλά εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.


 

        3. "ΜΟΙΡΆΖΟΝΤΑΣ ΑΓΆΠΗ"

Της μαθήτριας 

Βικτώριας Τσουκάλη  (Ε΄Τάξη)

Μια μέρα στο σχολείο μας, μας επισκέφθηκε ο πατέρας Θεόδωρος ο οποίος μίλησε για τον εθελοντισμό και ότι πρέπει να δίνουμε βοήθεια στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μας έδειξε άστεγους που κοιμούνται έξω και κρυώνουν και χρειάζονται σπίτι, φαγητό και ζεστασιά. Επίσης μας γνώρισε έναν εθελοντικό οργανισμό που ονομαζόταν “ο Εσταυρωμένος” ο οποίος βοηθάει τους άστεγους και τα παιδιά που έχουν ανάγκη δίνοντας στους ρούχα και ότι άλλο χρειάζονται.

Όμως και στο σχολείο βοηθάμε και προσφέρουμε αγάπη. Φτιάξαμε ένα δέντρο που το ονομάσαμε “Το δέντρο που δίνεις” όπου όποιος δεν χρειάζεται κάτι μπορεί να το κρεμάσει εκεί και ότι χρειάζεται μπορεί να το πάρει. Επίσης μαζεύουμε αστέρια make a wish για να βοηθήσουμε τα παιδιά. Είναι σημαντικό για μένα να βοηθάω τους ανθρώπους. Για αυτό έκοψα τα μαλλιά μου για να τα δώσω στα παιδιά που έχουν καρκίνο.

Στη γειτονιά μου, επίσης, υπάρχουν πολλά αδέσποτα για αυτό εμείς υιοθετήσαμε κάποια και τα φροντίζουμε. Επίσης κοντά στο σπίτι μας είναι ένα σπίτι που ζει μια γιαγιά που είναι μόνη της και πηγαίνω και της κάνω παρέα.

Τελικά είναι ωραίο να βοηθάς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να είσαι εθελοντής!

 


* * *

Συγχαρητήρια

 σ' όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό, 

στους τρείς πρώτους που διακρίθηκαν, αλλά και στους καλούς τους δασκάλους!!!

Αυτές οι εκδηλώσεις ανεβάζουν το επίπεδο των μαθητών...


Εκ Δ.Σ. του "Εσταυρωμένου"


▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου