menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2023

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τις ετοιμασίες για την νέα αποστολή στην Τουρκία και Συρία.


Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. κ. Ιγνατίου,  ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" ανέλαβε την προετοιμασία της νέας μεγάλης αποστολής (ανθρωπιστικής βοήθειας) της τοπικής μας Εκκλησίας, για τη στήριξη των σεισμοπλήκτων αδελφών μας  που δοκιμάζονται στην Τουρκία και τη Συρία. 

Πρόκειται για την θετική ανταπόκριση των χριστιανών μας στην παράκληση της Εκκλησίας να συγκεντρωθούν τρόφιμα και κλινοσκεπάσματα στους Ναούς. 

Οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν μεν στο κάλεσμα του Επισκόπου μας, αλλά πολλοί εξ αυτών  δεν προσκόμισαν αυτά που ζητούσε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Το 70% των κλινοσκεπασμάτων ήταν ακατάλληλα να συμπεριληφθούν στην αποστολή, διότι ήταν μεταχειρισμένες κουβέρτες και παπλώματα ή διάφορα άλλα τρόφιμα που δεν ήταν στη λίστα της Ι. Συνόδου. 

Στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.) της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος -παράρτημα του "ΕΣΤΑΥΡΩΜΈΝΟΥ"- εργάστηκαν φιλότιμα δεκάδες εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ.Σ. και συσκεύασαν τις προσφορές των πιστών. 







Όσα υλικά δεν έγιναν δεκτά στην αποστολή (μεταχειρισμένες κουβέρτες και παπλώματα κ.α. ) θα αξιοποιηθούν από τον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ" για τους αναξιοπαθούντες της περιοχής μας. 
















▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου