menu

ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

"ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ": Μάθημα εθελοντισμού στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου (20/02/23)

Μετά από πρόσκληση του Διευθυντή και του Συλλόγου διδασκόντων του 24ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Σ.Σ.Κ. Βόλου Ο "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", π. Θεόδωρος Β. Μπατάκας, επισκέφθηκε το Σχολείο αυτό  συνοδευόμενος από τον κ. Βαγγέλη Κεχαγιά, εθελοντή-συνεργάτη του Συλλόγου και τ. εκπαιδευτικό. Η υποδοχή των εκπροσώπων του "Ε" ήταν θερμή από απ' όλους τους παράγοντες του Σχολείου και τους μαθητές.  Ο π. Θεόδωρος, επισκέφθηκε τις δύο τάξεις του 15ου Νηπιαγωγείου Βόλου (που συστεγάζεται με το 24ο  Δ.Σ.), συνομίλησε με τα παιδάκια, τους τραγούδησε και τους αφηγήθηκε μια όμορφη ιστορία.  Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε το... μάθημα, με θέμα: "Ο εθελοντισμός στην πράξη", στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου όπου είχαν συγκεντρωθεί οι μαθητές τεσσάρων τάξεων. 

Καθ' όλη τη διάρκεια της ομιλίας του καλεσμένου ομιλητή, επικρατούσε άκρα σιωπή!! Εντυπωσιάστηκαν άπαντες από την συμπεριφορά των μαθητών που παρακολούθησαν με πολλή προσοχή τόσο την ομιλία του ιερέα, όσο και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που προβλήθηκαν σε μεγάλη οθόνη από τη δράση του "Ε". Μετά την ολοκλήρωση του μαθήματος, πολλοί μαθητές και δάσκαλοι υπέβαλλαν ερωτήσεις στον Πρόεδρο του "Ε". Με τον τρόπο αυτό του έδωσαν την ευκαιρία να καταθέσει περισσότερες προσωπικές μαρτυρίες από την 28χρονη εθελοντική του προσφορά και δραστηριότητα. 

Δύο ομάδες μαθητών, που εκπροσωπούσαν τις τάξεις τους, προσέφεραν στον "ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ" μια ποσότητα γραφικής ύλης και είδη ατομικής καθαριότητας για τους φυλακισμένους. Εξερχόμενοι της αίθουσας, δάσκαλοι και μαθητές, λάμβαναν από τον π. Θεόδωρο από ένα αναμνηστικό δώρο, προσφορά του Δ.Σ. του "Ε". 

Όντως, ήταν μία σπουδαία ευκαιρία για όλους όσους συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή.  Το Δ.Σ. συγχαίρει τον διευθυντή και τους καλούς του συνεργάτες, αλλά και όλα τα παιδιά που εξέφρασαν την αγάπη και το ενδιαφέρον για τον εθελοντισμό, στο όνομα του Χριστού.

     

               

         

           



▣ Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου